Pjevački studio Mozartine očarao publiku u Ninu

Pjevački studio Mozartine održao je 14. srpnja veliki koncert na ljetnoj pozornici u Ninu. Za tu svečanu priliku Zbor dječaka BoysVoice pripremio je niz uspješnica iz domaćeg i stranog repertoara, dok je Musical zbor Webber pripremio hitove s Broadwayskih pozornica.

Ljetna pozornica grada Nina mjesto je koje već zahvaljujući svojoj čarobnoj lokaciji pored Crkve sv. Križa ostavlja poseban dojam na publiku, a kada se poklopi i pravi izbor izvođača, zabava je i više nego zagarantirana. A ovi izvođači stvarno su dali sve od sebe da publiku gotovo sat i pol drže u potpunoj ekstazi.

Zbor dječaka BoysVoice osnovan je 2017. i od osnivanja ga vodi dirigentica Martina Divjak. Vođeni njenom stručnom rukom ovi su dječaci pokazali kako zborsko pjevanje posebno može zvučati u izvedbi mladih muških glasova. U Ninu su nizali hit za hitom, te izveli zavidan repertoar evergreena poput What a Wonderful World ili Tempere, a sve je započelo klasičnijim Ameno kojim su pokazali da se dobro snalaze i izvan popularnih žanrova. Zajedno s pjevačima iz Musical zbora izveli su Can’t Stop the Feeling Justina Timberlakea na koji su se rasplesali i pokazali koliko žive za glazbu.

 

 

Nakon njih Dječji musical zbor Webber izveo je pet brojeva iz mjuzikala u kojima su uz pjevanje pokazali i kako se snalaze u plesu i glumi, a njihove solistice, iako mlade, suvereno vladaju pozornicom i svojom glumom i emocijom pariraju i puno poznatijim izvođačima ovog žanra. Uz zahtjevne koreografije njihove dirigentice i koreografkinje Irene Curić, pripremili su teren za povratak BoysVoicea koji je izveo još nekoliko poznatih hitova. Sve je završilo zajedničkom izvedbom Don’t Stop Me Now na kojoj su oba zbora ponovo stala na pozornicu i pokazala svoju razinu profesionalizma, ali i duha kojim toliko lako osvajaju svakog člana publike. Cijeli koncert na razini je pratila i izvrsna mlada pijanistica Virna Kljaković.

Ovaj koncert napravljen je u suradnji Glazbenog centra Papandopuline i Grada Nina, te se svi zajedno nadamo i novim koncertima ovih izvrsnih dječjih zborova kao i drugim sastavima Pjevačkog studija Mozartine na obali!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com