Mozartine završile ovogodišnju sezonu glazbenih seminara za djecu i mlade

Nakon niza održanih seminara diljem Hrvatske, Pjevački studio Mozartine priču uspješnih besplatnih glazbenih seminara završio je proteklog vikenda seminarima u čak dva grada Splitsko-dalmatinske županije, u Splitu i Vrgorcu. Seminarima se želi pridonijeti edukaciji talentirane djece i mladih iz općina i gradova u kojima imaju manje mogućnosti za razvoj svojih talenata.

Od rujna do prosinca ove godine Pjevački studio Mozartine je s udrugama Glazbeni centar Papandopuline i Dječji zbor Mozartine održao sedam seminara, ostvarili su suradnju s Gradom Gospićem, Splitom i Vrgorcem, općinama Žakanje, Ljubešćica, Kalnik, te Sisačko-moslavačkom županijom. Kroz seminare studio je surađivao s petnaestak osnovnih škola, a stručni voditelji družili su se s više od 200 djece i mladih koji su sudjelovali na seminarima.

Osnovna ideja ovog programa je da se usmjeri mlade pjevače na koji način koristiti glas, kako pravilno postavljati ton, daju im se smjernice kako postati boljim pjevačem, rad na dijafragmi, tehnici pjevanja, do sve sitnijih tajni i detalja. Osim kroz edukaciju, dio seminara odvija se na samim primjerima, gdje stručni voditelj obrađuje konkretne glazbene primjere te usmjerava i pjevače, ali i zborovođe, učitelje koji rade glazbeni program u školskom programu i sl. koji način interpretirati obraditi skladbu, na koji način animirati pjevače te kako kvalitetno izvesti određenu kompoziciju.

Zbog velikog interesa za daljnje i nove suradnje, u pripremi su novi seminari za 2019. godinu, s proširenijim programom i mnoštvom glazbenih noviteta, a na izvrstan uspjeh seminara osvrnula se i Iva Majcenić iz Pjevačkog studija Mozartine: “Sve veći broj polaznika koji su željni novih znanja potiču nas da nakon adventsko-božićne
pauze s punim baterijama krenemo u novi krug besplatnih glazbenih seminara diljem Lijepe naše. Pratite nas i dalje jer ova je glazbena priča besplatnih seminara tek počela, te slijedi njezino širenje u Novoj nam 2019. godini. Veselimo se!”

Pratite Mozartine i njihovu uspješnu glazbenu priču na njihovoj web i Facebook stranici!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com