Zoran Predin u Off ciklusu kakvog još nismo čuli

Bio je to Zoran Predin kakvog još doista nismo čuli!
“Obučen” u novo, filharmonijsko ruho koje je njegovu sjajnu, četiri desetljeća veliku pjesmaricu predstavilo u posve novom svjetlu.

Iako su mnogi mislili kako su od toga velikog slovenskog kantautora čuli puno, koncert održan prošlog petka 6.3. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije pokazao je, ipak, kako još uvijek nismo čuli – sve!

 

 

Redale su se tako poznate postaje Predinova kantautorstva, od Čekaj me, Praslovan do Ne mi dihat za ovratnik i tako dalje, u novim, neočekivanim orkestracijama. Nove orkestracije priredili su Bruno Urlić i Ivan Popeskić, a Predin je odabrao one svoje skladbe koje posjeduju specifični, orkestralni potencijal, koji se potvrdio u sjajnoj večeri u dvorani Lisinski.

Ispunjen respektom prema Zagrebačkoj filharmoniji, ali i ponosom – jer ovaj koncert-projekt shvatio je kao jednu od kruna svoje karijere, Zoran Predin pokazao je, svojim autorstvom, kao i nastupom, što je to što ga je zadržalo na sceni sada već duže od četiri desetljeća.

Bila je to i večer u kojoj je toga miljenika zagrebačke publike pratilo dosad najviše umjetnika na jednome koncertu, njih čak pedesetak. U pratećem sastavu, uz već spomenute Urlića na violini te Popeskića na klaviru, Henry Radanović na kontrabasu i Marko Matošević na udaraljkama, dok je orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao naš cijenjeni maestro Krešimir Batinić.

Koncert je u potpunosti opravdao svoj naslov “Počasni krug”, jer počasne krugove trče samo najbolji, a Zoran Predin – potvrdio je to i koncert u Off ciklusu – jedan je od njih.

Koncertna sezona Off ciklusa nastavlja se 15.5. kada u goste Zagrebačke filharmonije stiže naša sjajna glazbenica Jelena Radan.
Bit će to koncert koji će zaokružiti jedan dio njezine karijere obilježen autorskim skladbama kao i fadom, ali i najaviti novo poglavlje koje je već otvorila vlastitim autorskim pjesmama. Sasvim posebna večer koju može ostvariti samo Jelena Radan.

Isključite stoga probleme i 15.5. uključite ponovno puno dobre glazbe. Vidimo se u Off ciklusu!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com