Dalmatino RASPRODAO i treći koncert u Lisinskom ali i prestigao Ed Sheerana !

Ditelina s čet’ri lista svakako je jedan od razloga ovih uspjeha koje grupa Dalmatino niže koncertima u Lisinskom.
I ta pjesma i mnoge druge rezultirali su s tri unaprijed rasprodana koncerta.

U karijeri dugoj čak dvadeset godina, grupa Dalmatino prvije puta prije tri dana održala samostalni koncert u dvorani Lisinski, danas je na programu drugi, a treći najavljeni koncert za 27.2., također je službeno rasprodan.

Do posljednjeg mjesta ispunjena velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u četvrtak je uživala u prvom od tri rasprodana koncerta omiljenog dalmatinskog pop sastava, a danas se ponavlja ta odlična atmosfera.

Bend koji nikada nije sebe želio stavljati u prvi plan, svojom iskrenom i vjerodostojnom ljubavi prema pjesmi koja je toliko opipljiva u vrsnoj interpretaciji na pozornicama, zavukao se pod kožu slušatelja i ostvario uspjeh o kakvom mnogi glazbenici danas tek sanjaju.

 


Foto: Matej Grgić

 

U rekordnom roku, grupa Dalmatino rasprodala je tri koncertna dana u dvorani Lisinski!

Ispunjena velika koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u četvrtak je uživala u prvom od tri rasprodana koncerta omiljenog dalmatinskog pop sastava koji nije skrivao zadovoljstvo što su napokon zapjevali u toj prestižnoj dvorani. Ispunili su svoju veliku želju i ostavili bez daha publiku koja je cijelu večer u glas pjevala poznate evergreene iz njihove bogate pjesmarice, a mnoge je atmosfera povela da se ustanu sa svojih stolica i zaplešu u ritmu najljepših ljubavnih melodija. U više navrata Dalmatino je zahvalio publici što su im dugi niz godina vjerni i podržavaju ih svojim dolascima na koncerte, a oni njima za uzvrat uvijek daju najbolje od sebe.

Na prvom rasprodanom koncertu, Maja Vidmar Klarić u ime Hrvatske Diskografske udruge (HDU) i Silvije Varga u ime matične diskografske kuće Dancing Bear, uveličali su ovu sjajnu večer dodatnim priznanjem i dodijelili Zdravku Sunari i Ivi Jagnjiću ispred grupe Dalmatino Multi-platinum Award za jedinstveni glazbeno-umjetnički doprinos i posebna diskografska dostignuća.

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino postala je jedan od fenomena domaće glazbene scene, a svaki djelić njihovog opusa izvanredan je primjer glazbenog stvaralaštva. Svi njihovi albumi mogu se pohvaliti statusom ”best-seller” izdanja, svojim debitantskim albumom ”Cukar i sol” još 2001. bend je pokrenuo revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi i osvojio nagradu Porin za Najboljeg novog izvođača 2002. godine, a nakon 20 godina predanog rada, platinastih tiraža albuma i koncertnih nastupa diljem svijeta, od Amerike do Australije, ovaj sastav si je osigurao status pop zvijezda, što je sinoćnji nastup dodatno potvrdio.


Dalmatino prestigao i Ed Sheerana !
“Refužo“, posljednji radijski hit benda objavljen u ljeto 2021. godine u nakladi diskografske kuće Dancing Bear, u rekordnom je roku osvojio srca slušatelja, ostvario više od dva i pol milijuna pregleda na digitalnoj platformi YouTube te brojem streamova u posljednjih godinu dana u Hrvatskoj prestigao velike svjetske zvijezde, poput Eda Sheerana! Novu pjesmu Dalmatina prepoznala je i njihova vjerna i brojna publika te je pjesma zasluženo ponijela titulu ”Hit kolovoza” nagrade Cesarica te se našla u velikom finalu Dana nabolje domaće glazbe Narodnog radija, a mjesecima nakon objave još se nalazi u Top 40 najslušanijih hitova domaćeg etera!

U novu, 2022. godinu grupa Dalmatino ušla je sa željom da i dalje budu izrazito koncertno aktivni te da posjete neka mjesta gdje još nisu svirali, ali i neke dvorane koje su im želja još iz djetinjstva. Uz tri rasprodana koncerta u Velikoj dvorani Lisinski, Dalmatino će nastupiti na svom prvom samostalnom koncertu u Dvorani Gripe u Splitu 21. travnja 2022.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com