Što povezuje Bajagu i Lanu S.?

Pjesma “Od kada tebe volim” je jedina obrada na albumu prvijencu “Avantura”, Lane S.

Akademska glazbenica, kantautorica i multiinstrumentalistica Lana Škrgatić se zaljubila u ovu pjesmu legendarne grupe “Bajaga i Instruktori” kada ju je čula uživo na njihovom koncertu te odlučila obraditi ovu intimnu baladu na svoj način, naravno, uz blagoslov Momčila Bajagić.

– Lanina obrada mi se svidjela. Interesantno je što pjesmu više obrađuju pjevačice iako je napisana iz muške perspektive. No, jezik kojim progovara je univerzalan. Lani želim puno sreće s njenim prvim albumom. – rekao je Bajaga.

 

 

Lana S. ne krije uzbuđenje pri ovakvoj iskazanoj podršci te je svjesna njene težine jer ipak dolazi iz usta regionalne zvijezde, a dodatna težina je upravo u činjenici da je Bajaga jedan od Laninih idola.

– Kada sam bila na turneji sa Zabranjenim Pušenjem, našli smo se na festivalu gdje su nastupali i “Bajaga i Instruktori ”. Čula sam njihovu izvedbu pjesme “Od kada tebe volim” i skroz se zaljubila u pjesmu… Kada je došao trenutak odabrati jednu obradu za moj album prvijenac, odlučila sam se upravo za tu pjesmu. Nisam uopće dvojila. Pjesma je toliko intimna i posebna, da smo odlučili staviti samo akustičnu gitaru, flautu i moj vokal bez ikakvih bekova i dodataka… I zapravo smo snimali u jednom take-u jer je pjesma zahtijevala tako intimnu atmosferu i emociju. Sam Momčilo Bajagić je rekao da je oduševljen aranžmanom i izvedbom tako da sam jako sretna, a moram priznati i ponosna. Stop se tiče video spota, isto smo išli s minimalizmom i intimom, tako da smo samo Dragomir Herendić (Dragianni) i ja u spotu sa svojim instrumentima, a glavnu priču priča predivan plesni par za čiju se koreografiju pobrinula Nina Vidošević. Za video produkciju, opet se pobrinuo Goran Arbanas. – rekla je Lana S.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com