Stručni tim Pjevačkog studija Mozartine održao besplatan seminar za djecu i mlade s područja Općine Žakanje!

Prošlog se vikenda u Osnovnoj školi Žakanje u organizaciji udruge Dječji zbor Mozartine održao “Glazbeni seminar za djecu i mlade s područja Općine Žakanje.”

Ovaj besplatni seminar su održali stručni voditelji iz Udruge Dječji zbor Mozartine iz Zagreba, koji su ujedno i dio renomiranog Pjevačkog studija aktivnog već gotovo 20 godina na području grada Zagreba, a u suradnji s Općinom Žakanje. Seminarima u organizaciji Mozartina želi se pridonijeti edukaciji talentirane djece i mladih s općina i gradova u kojima imaju manje mogućnosti za razvoj svojih talenata, nego recimo u Zagrebu. Djecu se usmjerava na koji način koristiti glas, postavljati ton, daju im se smjernice za kako postati boljim pjevačem, rad na dijafragmi, tehnici pjevanja, do sve sitnijih glazbenih tajni i detalja. Osim kroz edukaciju, dio seminara odvija se na samim primjerima, gdje stručni voditelj obrađuje konkretne glazbene primjere te usmjerava i pjevače, ali i zborovođe, učitelje koji rade glazbeni program u školskom programu i sl.na koji način interpretirati i obraditi skladbu, na koji način animirati pjevače te kako kvalitetno izvesti određenu kompoziciju.

Na seminaru u Žakanju koji je organiziran u dvorani OŠ Žakanje sudjelovalo je dvadesetak djevojčica i dječaka školske dobi koji su aktivno i radosno upijali nova znanja. Na samom kraju seminara, nakon “ozbiljnog” programa, s voditeljicom Martinom Divjak naučili su i nekoliko glazbenih primjera s pokretima koji su ih naravno posebno oduševili, te primili Potvrde o sudjelovanju na ovoj glazbenoj edukaciji. Posebno zadovoljna cijelim projektom bila je i ravnateljica škole gđa. Jasmina Katunić i učitelji koji su sudjelovali u programu. Seminar održan u Žakanju prvi je “stupanj” glazbene edukacije pod nazivom “Kako postati izvrstan pjevač”, te će se suradnja Mozartina i Žakanja nastaviti i sljedećih godina kroz nove programe ovih seminara.

Ovo nije jedni besplatni seminar koji će se održati u narednim tjednima. Pjevački studio Mozartine aktivno će provoditi ovakve i slične programe osim u Zagrebu i u brojnim drugim općinama i gradovima. Pratite Mozartine na njihovoj web i Facebook stranici te se prijavite ako se seminar održava u vašoj okolici!

Otvorene su prijave za djecu i mlade koji žele naučiti nešto novo, usavršiti pjevačku tehniku i biti u pozitivnom i raspjevanom okruženju.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com