Magic Musical u Toulouseu – nitko nije ostao ravnodušan

Nakon prepune dvorane Gervais u dvije izvedbe i dupkom punog Lisinskog, ekipa Magic Musicala skoro je do posljednjeg mjesta ispunila glazbeni teatar iz Pibraca blizu francuskog Toulousea.

Naime, cijela Magic Musical trupa je na poziv Théâtre Musical de Pibrac na nekoliko dana otputovala u Toulouse kako bi na daskama koje život znače, francuskoj publici pokazala njihovu čaroliju. I ne samo da je čarolija uspjela, nego i oduševila!

Slobodno se može reći da je ovo bila ponovna premijera, jer je Magic Musical ekipi prvi put da izvodi ovaj hvalevrijedan glazbeni projekt izvan granica Hrvatske. Isto tako, Čarobnjak kojeg utjelovljuje David Petrović samo je za ovu priliku naučio francuski, pa je tako od sada Magic Musical trojezični mjuzikl.

Prisjetimo se, Magic Musical je nastao u koprodukciji Studija Maraton Olje Dešića, ujedno uz Davida Petrovića kao glumca i režisera i škole stranih jezika Linguae.

 

 

Zanimljiva fabula uz korištenje hrvatskog, engleskog, a sada i francuskog jezika gledatelja uvuče u osnovnu priču mjuzikla, a to je istraživanje skrivenih predmeta i raznih tragova kako bi se došlo do čarobnog štapića kojeg je izgubio Čarobnjak ne bi li tako pronašao sestricu. U pronalasku, osim publike Čarobnjaku pomaže i Mali div – Mia Negovetić u svojoj prvoj kazališnoj ulozi. Neki od likova koji se još prikazuju tijekom mjuzikla su Sestrica (Anamaria Brižan), a prijatelji su joj mravi Travko (Nataša Tepša) i Mravko u čijoj ulozi se našla najmlađa devetogodišnja glumica (Lorena Vulić).

 

 

Grinju je za ovu priliku utjelovio Frano Živković na violini koji je u Francusku putovao kako bi održao kratki solo nastup uoči mjuzikla. Veliko oduševljenje izazvale su mlade francuske plesačice K Dance pod vodstvom Nadine Marquet koje su kao prave profesionalke uvježbale koreografije naše Martine Hrlić Rogić preko dobivenih snimki te u samo nekoliko probi s ekipom Magic Musicala postigle potpuni sinkronicitet. Isto tako rekvizite su izrađivala djeca iz The Secret Panto Society (An English group) iz Pibraca, a sve prema naputcima scenografkinje i kostimografkinje Nise Hrvatin Petrović. U projektu još sudjeluju Sven Jelović kao oblikovatelj svjetla, Matko Margan i Matko Basara zaslužni su za dobar zvuk, a video produkciju potpisuje Branimir Rogoznjan. Romana Poropat oslikala je glumce, a Altea Perić plesače. Predstava je išla svojim tijekom zahvaljujući Nataši Tonković i Nini Perić Dešić.

 

U tjednu kada je Magic Musical nastupao u Théâtre Musical de Pibrac u školama u Pibracu je bio organiziran Hrvatski tjedan, a izložbe i degustacije hrvatskih slastica organizirane su u društvu Croatie – Occitanie. Hvala i Hrvatskoj turističkoj zajednici u Francuskoj na autohtonim poklonima za sve izvođače i sudionike isto kao i Ministarstvu Vanjskih poslova RH na financijskoj i organizacijskoj pomoći u realizaciji ovog projekta.

Jedan dan bio je rezerviran i za primanje kod gradonačelnika Pibraca Bruna Costesa koji je ekipu Magic Musicala zajedno sa svojim timom poveo u ekskluzivnu turu po tvornici Airbusa u Toulouseu. Na susretu s gradonačelnikom iskazale su se želje za koprodukcijom Théâtre Musical de Pibrac i Studia Maraton te postavljanjem nove predstave za djecu u sezoni 2019/2020 u Rijeci i Pibracu- jedva čekamo!

Fotografije : Sandra Polić Živković

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com