ADAM ZEMSTA feat. ELENA STELLA odličan spoj u pjesmi ‘Plavi cvijet’

Prije četiri godine grupa A zar je to važno objavila je pjesmu naziva ‘Plavi cvijet’.

Pjesma koja je tada povezala kritičare, kolege i publiku, sada nakon četiri godine od prvog objavljivanja, donijela je autorima pjesme, Dini Osmanagiću i Kristijanu Koščici, najveću pohvalu i priznanje za njihov rad.

Upravo je ta pjesma ‘Plavi cvijet’, postala glavna pjesma filma koji ujedno i nosi naziv po pjesmi, filma Zrinka Ogreste, a koji se prikazuje u kinima.

 

 

Film se okitio i mnogim nagradama poput onih na Pulskom filmskom festivalu 2021. – Velika zlatna arena, Zlatna arena za najbolju režiju (Zrinko Ogresta), Zlatna arena za najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić), Nagrada kritike za najbolji film u Hrvatskom programu

Bihać Avantura Film Festival ‘Avant & Una’ 2021. – Grand Prix festivala ‘Unska sirena’

Mostar Film Festival 2021. – glavni natjecateljski program – Nagrada za najbolju sporednu ulogu (Anja Šovagović Despot); Nagrada za najbolju debitanticu (Tea Harčević)

– Velika je čast kada umjetnik takvog kalibra pronalazi dio energije potrebne za stvaralaštvo u našim pjesmama. Bili smo polaskani kada smo saznali da je tijekom stvaranja filma slušao naše pjesme, posebice ‘Sjever’ i ‘Plavi cvijet’, a zbog toga je na kraju i došlo do suradnje. – rekli su Dino Osmanagić i Kristijan Koščica.

Za potrebe filma, prilagođen je aranžman pjesme te je ženski vokal čarobno izvela Elena Stella, zajedno s grupom, Adam Zemsta.

– Volio bih posebno istaknuti ime pokojnog Zorana Vicebana, čija se gitara čuje u pjesmi, a u njenom zvuku je zabilježen duh tog dobrog čovjeka i umjetnika. – dodao je Dino.

Dino i Kristijan su prije nekoliko godina zajedno pokrenuli projekt naziva Adam Zemsta u kojemu se prvenstveno predstavljaju kao autori svojih pjesama, a u sklopu istog tog projekta ugostili su i pjevača Nikolu Marjanovića, Les, Solarov.

Tako da ne čudi i ova kombinacija Adam Zemste s Elenom Stellom.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com