U ponedjeljak u Lisinski stiže 17 zborova s 4 kontinenta !

Croatia International Choir Festival na oduševljenje mnogih održat će se u svojem 3. i najneobičnijem izdanju do sada, no ako je suditi prema prijavama zborova bit će to vrlo uspješno!

Ovaj festival doživio je svoje inauguracijsko izdanje 2018. godine u Zagrebu kada je već prvim održavanjem privukao pažnju kvalitetnim programom i gostima iz regije. Prošle 2019. godine Festival je svoje granice proširio i preko oceana ugostivši u Zagrebu ne samo domaće zborove i zborove iz regije, nego i one iz cijelog svijeta, pa su se tako uz Zagreb, Rijeku i BiH, na popisu gostiju našla i tri zbora iz Kanade, te po jedan iz Australije i SAD-a.

Iako je ova godina cijela obilježena pandemijom virusa COVID-19 te je mnogim zborovima onemogućen normalan rad, sa željom da ovaj uspješan Festival nastavi s održavanjem, organizatori CICF-a odlučili su ga djelomično provesti virtualnim putem. Informacije o održavanju 3. izdanja Festivala zaista su jako odjeknule i naišle na neočekivano dobar odaziv, te će se tako 3. izdanje Croatia International Choir Festivala održati uz sudjelovanje najvećeg broja sudionika dosad, što uključuje zborove s čak četiri kontinenta!

U ponedjeljak, 26.10.2020. godine u Zagrebu u maloj dvorani Vatroslava Lisinskoga s početkom u 19 sati održat će se predivan koncert 3. Croatia International Choir Festivala koji će prikazati nastupe vrhunskih zborova.

 

 

Dječji zbor Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba, kao domaćin Festivala nastupit će uživo u dvorani doduše u nešto manjem sastavu, kako bi zadovoljili sve epidemiološke mjere i preporuke.
Putem velikog ekrana u dvorani gledat ćemo nastupe ostalih 16 sastava. Redom su to Mješoviti zbor Sv. Barbare ‘Panis Angelicus’ (Zagreb), Mješoviti zbor Umjetničke akademije u Splitu (Split), PZM Josip Kaplan (Rijeka), A.K.A. Crescendo (Zadar), Pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella Juris (Zagreb), Hrvatski pjevački zbor ‘Ivan pl. Zajc’ (Zagreb), Chorus Carolostadien (Karlovac), Komorni zbor Lavirint (Zaječar, Srbija), Les Pastoureaux Boys Choir (Waterloo, Belgija), Lübeck Knabenkantorei (Lübeck, Njemačka), Brisbane Concert Choir (Brisbane, Australia), Musical Memories choir (Melbourne, Australia), Youth Singers of Calgary (Calgary, Kanada), British Columbia Girls Choir (British Columbia, Kanada), San Diego Children’s Choir (San Diego, SAD) i najpoznatiji afrički show zbor Mzansi Youth Choir (Soweto, Južnoafrička republika).

Pridružite će se i svjetski ansambl Mzansi Youth Chior koji se može pohvaliti s nastupima sa Shakirom, Beyonce…

”Nakon prve srpanjske odgode festivala zbog pandemije, nadali smo se da će prijavljeni zborovi moći fizički doći u Zagreb i sudjelovati na Festivalu u novom jesenskom terminu, no s obzirom na cijelu situaciju to nažalost nije izvedivo. Ipak smo sretni da ćemo iako na ovaj virtualan način ugostiti vrhunske zborove s čak četiri kontinenta u zagrebačkom Lisinskom! Svi mi glazbenici i organizatori zaista smo već željni dobre glazbe i koncertnih događanja, a ova festivalska večer svakako će to omogućiti široj publici online putem, a nekolicini i uživo. CICF je ponosan na sve prijavljene ansamble i to su kao i lanjskih godina zborovi svjetskog glasa.. recimo ove godine imamo Mzansi Youth Choir koji je svjetski poznat ansambl koji se može pohvaliti nastupima sa Shakirom, Beyonce .. Toplo se nadamo da će festival sljedeće godine u Zagreb fizički dovesti svjetske sastave, kako naš tim već radi i na izdanju za 2021. godinu, a u ponedjeljak ćemo uživati na ovaj poseban način u vrhunskim izvedbama čak 17 ansambala.“ – izjavila je umjetnička direktorica festivala Iva Rem.

S obzirom na to da će se koncert održati uz minimalno prisustvo publike, svima ostalima bit će omogućeno pratiti live stream iz dvorane na službenoj facebook stranici festivala: (https://web.facebook.com/croatiainternationalchoirfestival/)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com