Drugo i još veće izdanje Croatia International Choir Festivala stiže u Zagreb početkom srpnja

Croatia International Choir Festival doživio je svoje inauguracijsko izdanje prošle godine u Zagrebu i već s prvim izdanjem privukao je pažnju kvalitetnim programom i međunarodnim gostima.

Ove godine Festival doživljava svoje drugo izdanje koje će se održati od 2. do 5. srpnja u Zagrebu. Ove godine na Festivalu će nastupiti zborovi iz cijelog svijeta, te se na popisu gostiju nalaze zborovi iz Zagreba, Rijeke, BiH, Kanade, Australije i SAD-a.

2. srpnja gosti dolaze u Zagreb, a već 3. srpnja možete ih čuti na dva koncerta u Bazilici Srca Isusova u 17 i u 20 sati u Palmotićevoj ulici.
U 17 sati nastupit će zbor Southland iz Australije, te Boston City Singers iz SAD-a.
U 20 sati moći ćete čuti i zagrebački vokalni ansambl „Iosephus“ s gostima iz Kanade – zborom Vancouver Island Choir i „Chorale“ from the BC Boys.

U četvrtak 4.7. zborovi će nakon stručnog seminara i nešto slobodnog vremena za sebe nastupiti na svečanom Gala koncertu svih sudionika u dvorani „Blagoje Bersa“ Muzičke akademije u Zagrebu s početkom u 20 sati. Uz već navedene zborove, na gala koncertu pridružit će im se i dva zbora koja smo imali prilike čuti i na prošlogodišnjem izdanju, a to su Trisagion iz Rijeke, te vokalni ansambl Arabeske iz Gračanice u Bosni i Hercegovini, a kao posebni gosti nastupit će i zagrebački zbor dječaka „BoysVoice“.

Spoznaja da se zborovi ovom festivalu ponovo vraćaju, govori o posebnom pristupu kojim organizatori vode brigu o publici, kao i o sudionicima, te o toplini i ljubavi za glazbu koji stoje iza ovog projekta.

“Ponosni smo i sretni što je naša mala organizacija – Pjevački studio Mozartine postala velika radionica te sa ponosom ovim putem predstavljamo drugo izdanje međunarodnog festivala zborova Croatia International Choir Festival. Ovaj festival svakako obogaćuje kulturnu ponudu grada Zagreba, te u Zagreb dovodi osam odličnih ansambala iz gotovo cijelog svijeta, obogaćujući naš grad sa tri vrhunska koncertna izdanja koji su svi redom besplatni za publiku! Stoga pozivamo zagrepčane da dođu i poslušaju ove glazbene čarolije koje im Studio Mozartine poklanja na početku ljetne sezone!” – komentirala je direktorica Festivala Iva Majcenić.

Kako bi i vi čuli ovogodišnje goste festivala, slobodno dođite na bilo koji od navedenih koncerata.

Za Gala koncert 4.7. svoju besplatnu ulaznicu možete naručiti putem maila [email protected], a koncerte u Bazilici Srca Isusova možete posjetiti i bez ulaznice. Pjevački studio Mozartine i međunarodna udruga Culture Path koji već drugu godinu za redom donose ovaj jedinstveni događaj u Zagreb, ove godine spremaju i još jedan festival na hrvatskoj obali – Croatia International Jazz Festival koji će se održati od 18. do 25. srpnja, a već spremaju i treće izdanje Choir Festivala koje će se održati od 3. do 6. srpnja 2020.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com