Pjesma „Plavi cvijet“ grupe – A zar je to važno povezala kritičare, kolege i publiku!

Prije manje od mjesec dana zagrebački alter-pop bend A zar je to važno izdao je svoj novi singl ‘Plavi cvijet’ koji je dobio i promo video spot u kojem se izmjenjuju sjetni, pomalo tužni i melankolični, ali opet s druge strane romantični kadrovi koji savršeno odgovaraju tekstu singla.

 

Dino Osmanagić je najdugovječniji član koji je ujedno i cijenjeni autor vrhunskih pjesama kao što je i ova posljednja ‘Gloria’, u fantastičnoj izvedbi Nikole Marjanovića. Dino je zajedno s kolegom Kristijanom Koščicom pokrenuo i projekt naziva Adam Zemsta u kojemu se prvenstveno predstavljaju kao autori svojih pjesama, a u sklopu istog tog projekta ugostili su i već spomenutog pjevača Nikolu Marjanovića te su predstavili predivnu pjesmu ‘Sjever’ čiji tekst potpisuje Dino, a zajedno s kolegom Kristijanom je napravio i glazbu.

– Ovih dana dobio sam od svoga izdavača Hamar Medije mišljenja mojih dragih kolega i glazbenih znalaca o pjesmi ‘Plavi cvijet’ koju sam napisao i otpjevao. Mogu reći da me je ganulo. Tvrdoglav sam ja i držim se svoga, kako prije nakon singla ‘Ja se dobro osjećam’ nisam nastavio u sigurnom smjeru, tako nisam ni sada nakon ‘Glorie’. Pišem pjesme sebi za dušu i za duše onih koji ih mogu razumjeti, nekad se dogodi da je ta frekvencija vibrira kod puno ljudi, a nekad na nekolicinu. Stvarno bez ikakvog pretjerivanja mogu reći da mi je čast se naći na istoj frekvenciji s ovim cijenjenim ljudima . Vidjet ćemo hoće li me počastiti pićem za neko vrijeme neki nepoznati čovjek zbog ove pjesme. Tako se dogodilo sa ‘Sjeverom’, sa ‘Gloriom’, s ‘Ja se dobro osjećam’, ako tako bude i s ovom, napravili smo dobru pjesmu. – rekao je Dino Osmanagić.

Aljoša Šerić iz grupe Pavel kaže: ‘Pjesma je sevdah, to kažem kao kompliment. Između je Štuka, Elbowa i Indexa, zvuči staro, kao da ju je Dino našao u nekoj pjesmarici starih napjeva, jedna od onih koje nitko ni nije napisao.’

Nije baš tako česta pojava da se oko jedne pjesme složi i struka i kolege i publika, ali to se dogodilo upravo na ovoj pjesmi.

Cijenjeni glazbeni kritičar Hrvoje Horvat za pjesmu je rekao sljedeće: ‘Grupu A zar je to važno pamtimo po albumu “O čemu sanja Adam Zemsta iz Triera” koji je pred par godina bio i na popisima albuma godine rock kritičara. Nakon još par singlova i odlične pjesme “Gloria” koju je Dino Osmanagić napisao za Nikolu Marjanovića, A zar je to važno nastavljaju novim singlom “Plavi cvijet”, a Osmanagić se opet pokazuje jednim od najzanimljivijih novih autora. Široj publici bilo bi ih najlakše pozicionirati između sjajnog Dina Šarana i Letu štuke i melankolije starih Indexa. Što zbog sjete koju “Plavi cvijet” nosi, što zbog fino korištenih elemenata prog-rocka i međuigre gitara i klavira koji pokazuju složeniju strukturu unutar jasne melodije znalački napravljene rock pjesme.’

Na izvrstan singl ‘Plavi cvijet’ nisu ostali ravnodušni kritičari, novinari, ali ni kolege glazbenici pa je tako podršku putem službenog Facebook profila dao i Dino Šaran iz grupe Letu Štuke kao i Dubravko Ivaniš iz grupe Pips Chips & Videoclips.

Novinarka portala SoundGuardian.hr Maja Trstenjak navodi sljedeće: ‘Nova pop balada grupe A zar je to važno, ‘Plavi cvijet’, stvorena je da ljetne večeri budu još ugodnije. Kombinacija minimalističkog popa uz blueserski karakter rezultira zadovoljavajućom kvalitetom; uvjerljivom radiofoničnom melodijom te melankoličnom i sanjivom atmosferom. Tekst Dine Osmanagića, premda prilično jednostavan, nosi duboku emotivnu poruku pojedinca s kojom će se poistovjetiti mnogi slušatelji. Preporuka.’

‘Ljepota je vrlo individualan pojam. I takvim će ostati zauvijek. Tražiti ljepotu prepoznavanja glasova je do slušatelja. Nekome će propukli, nazalni glas Dine Osmanagića biti nelijepim, odbojnim i zapitat će se što je majci moguće tu biti lijepo. Ali trebali bi zaviriti iza ugla stihova. U kojima pjevač sanja. Novi singl dugopostojane, a rijetkojavljane alter pop skupine A Zar Je To Važno je lijep. Melankolično lijep. Tužno lijep.’ – komentirao je glazbeni kritičar Anđelo Jurkas za portal Magazin DOP.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com