Operna diva Antonella Malis koncertom za 30. obljetnicu karijere dirnula mnoge

„BEZ GLASA MOŽE OSTATI SVATKO OD NAS, ČUVAJMO GA I SLAVIMO ZAJEDNO“

U mnoštvu svakodnevnih loših vijesti koje primamo, jedna pozitivna priča koja nadahnjuje održana je u zagrebačkom kazalištu Gavella. Operna diva Antonella Malis na najinspirativniji mogući način obilježila je tri desetljeća karijere. Dar koji je primila i koji ima – glas, stavila je u službu onih koji ga nemaju. Dirljivu uvodnu riječ dala je predsjednica Kluba laringektomiranih Zagreb Tamara Živković Ivanović koja nas je sve zajedno podsjetila koliko trebamo biti zahvalni na zdravlju. Zahvalila se Antonelli i posjetiteljima na ovom koncertu u službi glazbe, zajedništva i međusobnog pomaganja, čiji je dio sredstava od ulaznica namijenjen upravo pomoći ženama koje su zbog bolesti izgubile svoj glas.

U glazbenoj večeri koja je na najljepši način spojila tradiciju i modernu glazbu, Antonella je predstavila svoje interpretacije novih pjesama uz već prepoznatljiv repertoar. Publika je tako imala priliku uživati u poznatim naslovima poput “Parla piu piano”, “Caruso” i “Samo jednom se ljubi”, ali i novom pjesmama poput “Bambole” i “Mambo Italiano”.

 

 

Posebnu čar ovom koncertu dao je orkestar Josipa Cvitanovića koji je tijekom večeri pratio glazbenicu, a ovacije publike dobio je i glazbeni gost Davor Radolfi za solo izvedbe, ali i duet s Antonellom kojim je upotpunjena ovu emotivna večer.

 

 

Do posljednjeg mjesta obnovljena Gavella ugostila je brojne uzvanike i ljubitelje klasika među kojima su Nj.E. Giorgio Lingua, Apostolski Nuncij Nj.E. Sung-Wook Hong, veleposlanik Republike Koreje sa suprugom g. Jiri Hušner, ministar savjetnik i zamjenik šefa Misije Veleposlanstva Češke Republike Branko Balon, predsjednik Hrvatsko- kineskog društva i Jing Zhao Nj. E. Suwartini Wirta, veleposlanica Indonezije sa suprugom.

Koncert su pratili i savjetnik predsjednika Vlade RH i dugogodišnji ministar vanjskih poslova Mate Granić u pratnji supruge Jadranke, bivši ministar gospodarstva Davor Štern u pratnji supruge Ranke, bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras sa suprugom Alenom, ravnateljica Uprave za organizaciju pravosuđa u Ministarstvu pravosuđa i uprave Sanda Kulić, viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić, operni pjevači Mate Grgat, Adalbert Juci i Tvrtko Stipić, glazbenik Robert Mareković, TV urednica Tončica Čeljuska, predsjednica Lions kluba Lenuci Ana Lisak i brojni drugi.

„Posljednjih pet godina izuzetno mi je značajno razdoblje. Vrijeme je to snažnih i dubokih uvida u smisao i prolaznost života. Koliko smo uistinu svjesni trenutka kojeg živimo, da li samo prolazimo pored njega ili ljepotu istog živimo. I što je to čega ćemo se najviše sjećati na kraju?! Sada kada pogledam veliki je to prijeđeni put rada od 1994 do 2024 godine, kao jedan vrijedni kapital znanja, vještina i iskustva, ali i poglavlje knjige kojim se zatvara jedan krug života te ostavlja u zraku pitanje ali ipak…što bi moglo biti dalje! Volim taj zanos kreativnosti. Canzone Mediterranea je upravo započela novo životno glazbeno putovanje. Kapetanica otvorenog srca poručuje veselite se, voljet ćemo. Sretno svima!“ – istaknula je Antonella Maliste otkrila razmišljanja o budućnosti: „Vjerujem da ću u sljedećih 30 godina karijere još više biti posvećena rastu i razvoju spoznaje o važnosti glasa i koliko je glazbena umjetnost, kultura općenito ključna za način lijepog izražavanja i senzibilitet pojedinca kako u poslovnom tako i u privatnom okruženju. Umjetnička glazba je plemenita, opuštajuća i ljekovita. Taj lijek će i liječnik uvijek preporučiti.“

 

Fotografije Edite Sentić se nalaze u prilogu i za slobodnu su objavu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com