Slobodna je povezala Lanu. S i Matiju Dedića ali i uključila Ivanu Radovniković

Nova pjesma ”Slobodna” povezala je Lanu. S i jazz pianistu, Matiju Dedića. Pjesmu koju u potpunosti potpisuje izvođačica, kantautorica i multi-instrumentalistica, Lana Škrgatić iz temelja nam predstavlja neku drugu, do sada neviđenu Lanu.
Iako i dalje vjerna svom zvuku i autentičnosti svojih tekstova u pjesmama, ovo je na neki način ipak neka druga Lana, ona ogoljena, jednostavna i ona kakva je kad nije na sceni.

 

 

U pisanju ove pjesme u pitanju je bila osobno proživljena tragedija koja je iz Lane izvukla njenu iskrenu emociju.

– Pjesma je nastala nakon saznanja da će moj život morati imati drugačije perspektive nego što sam zamislila. Pjesma koja me oslobađa i kroz koju tražim novi početak, a izlaze sam do sada uvijek nalazila u svojim pjesmama koje sam pisala iz srca i neke svoje nutrine. Kada poslušate pjesmu, sigurna sam da će se svatko prepoznati u njoj iz nekog svog kuta. Pjesma ima tu težinu i smatram je svojevrsnom ženskom pričom i zato izlazi uoći Dana žena. – rekla je Lana. S svoje viđenje pjesme te dodala – I sam spot je ogoljen, sama sam u spotu. Pjesma je podrška svim ženama kojima je potrebno pronači nove perspektive, nakon određene boli, tuge ili gubitka, puna nježnosti i nade. Za video spot, uz snimljene kadrove, koriste se i alati za generiranje videa i slika, pomoću umjetne inteligencije, kako bi se kreirao maštoviti svijet koji nas uvodi u snove, te dočarala energija novih perspektiva. –

U ovoj pjesmi vedru notu na klaviru dao je najbolji od najboljih, Matija Dedić, koji prati Laninu karijeru od samih početaka i nekako je uvijek tiha podrška iz sjene.
Međutim, sada je odlučio zakoračiti i dati svoj potpis na klaviru ove divne pjesme te zajedno s Laninim suradnicima Ivanom Pužom i Markom Gaćinom koji uz Lanu potpisuju i aranžman, pjesmi dati onaj potpuni, zaokruženi sjaj.

Zanimljiva je i činjenica kako je pjesma ”Slobodna”, Lanu povezala s Matijom Dedićem, ali i Ivanom Radoviković koja je bila zadužena za ideju i cijelo snimanje pripadajućeg video spota.

Lana. S osim predstvaljanja ove pjesme, trenutno zavržava i svoj drugin studijski album koji će biti objavljen tijekom lipnja.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com