Mladi glazbenik Zlatko Josip Grgić nastavlja nizati fantastične nastupe i uspjehe – koncert u Italiji !

Zlatko Josip Grgić, ime koje se već nekoliko godina pojavljuje i plijeni pozornost zbog mnogobrojnih odličnih suradnji, nastupa i jedinstvenog stila sviranja, napokon se vraća nastupima. Ovaj iznimno mladi, a toliko uspješni glazbenik uskoro će još jednom održati nastup koji će zasigurno ostati zapažen baš kao i svi njegovi nastupi dosad. Nastup je najavljen za 16. rujna, u L’ Aquili kod Rima u prekrasnoj dvorani Auditorium del Parco.

Na glazbenom repertoaru će se naći djela Bacha, Sora, F.M.Torrobe, D. Reisa, A. Piazzolle i I. Albeniza.

Bit će to prekrasan, ali vrlo zahtjevan koncert koji će izvesti na originalnoj gitari od A. de Torresa iz 1890. god.
Zbog Zlatkovog osebujnog stila sviranja koji je jedinstven u svijetu, i sami Španjolci (flamenkisti) su ga prozvali Torres’ Whisperer.

Koncert u dvorani Auditorium del Parco je veoma ekskluzivan i izaziva veliko zanimanje. Na istom festivalu večer prije nastupit će poljski gitarist Marcyin Dilla, a večer poslije hrvatski gitarist Goran Listeš.
Zlatko Josip Grgić je imao priliku surađivati s mnogim svjetskim glazbenicima. Jedna od odličnih mnogobrojnih suradnji je i ona s čuvenim profesorom Luisom Leiteom iz Ria de Janeira koji ga je pozvao da gostuje u najpoznatijoj prijestolnici glazbe u Riju.

Zlatko je također ostvario suradnju s Matthewom Ngom, direktorom Altamire, tvrtke koja izrađuje gitare. Kada je svjetski poznati glazbenik Ng čuo kako Zlatko svira, odlučio ga je povesti na svjetsku turneju na tri kontinenta – od Kine preko Australije do SAD-a.

Od nadležnih tijela španjolske vlade, Zlatko je dobio priliku ali i čast da po svijetu nastupa na gitari koju je izradio veliki Antonio de Torres i sam ju nazvao ‘La Invencibile’ (nepobjediva). Upravo je ta gitara uvrštena u nacionalno blago Španjolske kao jedina gitara (uz druge umjetnine i remek djela Španjolske kulture). Bila je u Fundaciji generala Godije desne ruke generala Franka i nikada nije napuštala Španjolsku.

Ovaj mladi i iznimno talentirani glazbenik je svojom upornošću, vježbom i velikim trudom stekao mnogobrojne pozitivne kritike.

Napomenimo kako Zlatko Josip svira autentičnom španjolskom tehnikom kako su svirali Katalonski gitaristi Miguel Llobet, EmilioPujol i Francisco Tarrega bez noktiju na desnoj ruci i crevnatim žicama koje mu omogućuju prekrasan vibrato i mnoštvo boja prilikom sviranja te na Torresovoj gitari pomoću koje može izraziti dubinu osjećaja koji prolaze kroz njega dok svira.

Zlatko u svojim nastupima stavlja naglasak na emociju, autentičnost i izražajnost, a vjerujemo kako će i publika u L’ Aquili osjetiti tu njegovu posebnost i jedinstvenost prilikom sviranja!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com