Ne znam ništa, a znam sve !

Koliko puta vam se dogodilo da ste dobili genijalnu ideju?
Da, baš genijalnu! Genijalnu, bez imalo lažne skromnosti.

Imala sam nekoliko tih trenutaka (sva sreća 🙂 ), trenutaka u kojima sam bila toliko sigurna da je to ta lampica koja se upali.
Sada kada razmišljam, sjećam se tri takve ideje i sve tri sam realizirala i baš uvijek su ispale i još bolje i još genijalnije. Možda zato što sam na putu njihovom ostvarivanju i cijele te realizacije pronašla ljude koji su disali jednako entuzijastično kao i ja, a možda samo zato što je tim idejama bilo suđeno da uspiju ili zato što sam toliko vjerovala u njih da o drugom scenariju nisam ni razmišljala, osim da mora uspjeti.

Ista stvar mi se dogodila i početkom ovog korona ludila.
Kada sam prvi put početkom ožujka ove godine čula ‘ostanimo doma’ ideja je došla brzinom svjetlosti, lampica je titrala u glavi, a od tada pa do sada svijetli non stop. Imala sam samo ideju, nisam imala ništa konkretno, a ustvari nisam bila svjesna da sam imala sve !

I to je možda i najveća prednost kad mislite da nemate ništa jer ustvari baš tada imate sve.
Znam da vam to trenutno možda zvuči nelogično, ali ne smijem otkrivati još ništa o projektu, ali uskoro će i vama postati sve itekako jasno.

No, htjela sam se u ovom tekstu fokusirati najviše na rečenicu – Nisam imao ništa, a imao sam sve! –
Ne znam da li ste svjesni koliko ‘sve’ imate u ovoj rečenici. Tu rečenicu izgovorio je poznati glumac Steve Martin.

Kada su ga pitali da li je oduvijek znao da ima takav talent i da će biti glumac, on je rekao – Tada sam znao da nemam i ne znam ništa… Nisam znao pjevati, nisam znao glumiti, nisam znao ništa, a ustvari sam imao i znao sve. –

I kad malo bolje razmislite shvatite da taman kada pomislite da nemate ništa, imate sve jer baš su vam sve opcije otvorene, sve možete naučiti, sve možete probati, istražiti, bez ikakvih predrasuda, straha od neuspjeha, straha od toga da drugi upiru prstom u vas. Jednostavno u tom trenutku dok tražite sebe i ono nešto, ne možete pogriješiti, a možete postati najbolji jer tada imate sve, a to su hrabrost da se u nešto upustite, želju da nešto ostvarite, volju da probate opet i opet i opet i ambiciju koja vas gura samo naprijed.

 

Idem od svog ništa staviti stvari na papir, posložiti kako bi mogla imati sve.

Uskoro !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com