Još jedan vrhunski nastup Zlatka Josipa Grgića u L’ Aquili!

Sinoć se za koncert iznimno talentiranog glazbenika Zlatka Josipa Grgića tražilo mjesto više. U prekrasnoj dvorani Auditorium del Parco u L’ Aquili kod Rima u svega sat i pol vremena publika je mogla uživati u nastupu jedinstvenog zvuka glazbenika kojeg s opravdanjem Španjolci (flamenkisti) zovu Torres’ Whisperer.

 

 

Svoj nastup Zlatko je započeo Bachovom Sarabandom i Bourreeom iz Partite 1 BWV 1002, a završio s Morriconeovom Gabriel’s oboe.

Nakon sto je odsvirao Mallorcu od I. Albeniza publika je s oduševljenjem dočekala kraj izvedbe i ispratila ga je gromoglasnim pljeskom koji nije prestajao.

Cijeli koncert je Zlatko svirao na Torresovoj gitari iz 1890. godine dok je drugi dodatak Andante religioso od A. Barriosa odsvirao na Torresovoj gitari iz 1873., nakon čega ga publika jednostavno nije pustila da ode s pozornice koliko su bili očarani izvedbom.

 

 

Organizator koncerta Barattelli ranije je čuo za Zlatkovo jedinstveno sviranje te su ga pozvali u L Aquilu gdje je u predivnoj dvorani Auditorium del Parco održao koncert za pamćenje koje će biti veliko iskustvo za Zlatka i za svaki njegov sljedeći nastup.

Dvorana bi bila popunjena do posljednjeg mjesta, no zbog strogih epidemioloških mjera mnogima je bio zabranjen ulazak što je ponekad jako teško za glazbenike koji s nestrpljenjem iščekuju svaki svoj nastupu.

No, svjesni smo kakva su vremena u kojima se trenutno nalazimo, ali opet s druge strane kada vidite da vam plješću i službene osobe u crvenom iz hitne službe to vas dodatno ispuni snagom.

Možemo sa sigurnošću reći da je bio ovo koncert za pamćenje koji nam svima daje vjeru u pobjedu i puno životnog optimizma!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com