‘Zvonka radost sakralne glazbe’ – klasična glazba u izvedbi talentirane sopranistice BARBRE GARIĆ

Zagrepčani, ali i njegovi mnogobrojni turisti imaju jedinstvenu priliku tijekom ovog mjeseca pa sve do početka lipnja uživati u divni zvucima klasične glazbe u izvedbi talentirane sopranistice Barbre Garić uz klavirsku pratnju Maria Čopor.

 

 

Umjetnici su u ovom ciklusu izabrali djela vrhunskih klasičnih autora od kojih izdvajamo W.A.Mozarta, G.F.Handel, F.P.Schubert, J.S.Bach… a njihovu izvedbu svi zainteresirani moći će čuti na koncertima koji će se održati u Zagrebačkoj katedrali i u Sabornoj crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu.

Prvi koncert najavljen je već za ovu nedjelju, 5.5.2019. zaključno s posljednjim koncertom 2.6.2019.

 

 

Umjetnici nizom ovakvih koncerata obogaćuju kulturnu scenu grada Zagreba i ovakvim koncertima žele klasične autore približiti publici. S obzirom na uspješne rezultate prethodnih godina, ove godine već je najavljen veliki broj posjetitelja koji su potvrdili svoj dolazak, a ono što posebno veseli je činjenica da je sve veći broj i mlađe publike.

Želja umjetnice Barbre Garić je i bila da klasiku približi što većem broju zainteresirane publike, ali i da se tako educira onu mlađu te im na taj način omogući i kroz izvedbu skladbi i kroz pričanje povijesti pojedinih dijela, ulazak u to kulturno bogatstvo klasične glazbe. Svi koncerti su besplatni, a upravo zbog navedenih razloga jer odgajanje novih generacije publike ja najveće bogatstvo.

 

 

Kroz 40-tak minuta divnih melodija klasičnih autora posjetitelji se mogu posvetiti sebi, jer klasična glazba ispunjava srce ljubavlju. Sopranistica Barbra Garić uz pratnju Maria Čopor na klaviru održava koncerte klasične glazbe u divnim crkvama duž Lijepe naše. Ovakvim besplatnim koncertima grad Zagreb svojim građanima “stavlja” osmjeh na lice. Sa sigurnošću bi se moglo zaključiti da se zagrebačkoj publici sviđaju koncerti klasičnih majstora u izvedbi Garić i Čopor i zato ove godine možete uživati u novom ciklusu sakralne glazbe.

Operna pjevačica Barbra Garić osnovnu glazbenu naobrazbu završila je u Glazbenoj školi „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, maturirala je u Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko seminara i tečajeva diljem Hrvatske i Europe. Prisustvovala je na natjecanju „Concorso Internazionale Musica Sacra“ u Rimu, a može se pohvaliti i zavidnim brojem nastupa u Njemačkoj, Portugalu, Austriji, Italiji, te je bila član Katedralnog mješovitog zbora.

Barbra Garić pjevala je i na Svetoj misi koju je predvodio Sveti Otac
U srpnju 2009.godine održala je solistički koncert sakralne glazbe u Katedrali Sv. Lovre u Trogiru, a pjevala je na Hipodromu u Zagrebu na Svetoj misi koju je predvodio Sveti Otac.

Radila je s nekolicinom eminentnih profesora u Zagrebu, a najviše ističe suradnju sa prof.Stojan Stojanovom Gančev.
Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kojem je završila i magisterij, a također je diplomirala i na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com