“From Shakespeare with love” danas i sutra u Zadru

Za kraj 23. Zadarskog kazališnog ljeta (30.6.-3.8.) večeras ili sutra, u četvrtak, u prekrasnom ambijentu palače Grisogono – Vovo, s početkom u 21:30 sati ne propustite pogledati predstavu HNK Zadar na staroengleskom jeziku „FROM SHAKESPEARE WITH LOVE“ u adaptaciji i režiji Mie Zare. Kostimografiju potpisuje Marija Šarić Ban, a tijekom predstave poznata zadarska gitaristica Melita Ivković izvodi srednjovjekovne skladbe Johna Dowlanda.

Shakespearea Zadar

Igraju: Mia Zara, Nicholas Bright i Renato Pizek.

Predstava je premijerno izvedena na 22. Zadarskom kazališnom ljetu 2016. povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea te je dobila izvrsne kritike od strane publike i medija, a s ovogodišnjim izvedbama imamo priliku još jednom odati čast slavnom piscu.

Spajanjem pet njegovih najpoznatijih djela (Romeo i Julija, San Ivanjske noći, Otelo, Hamlet, Mnogo vike ni za što) stvorena je ljubavna priča.
“From Shakespeare with love” donosi kolaž Shakespeareovih najljepših stihova o ljubavi recitiranih na izvornom jeziku kojim su i napisani, a protagonisti priče su ljubavnici koji se suočavaju sa svim aspektima ljubavi: od zaljubljenih početaka, preko sumnje o preljubu i želje za osvetom do tragičnog završetka.

Vjerujemo da ćete se pronaći u prekrasnim ljubavnim stihovima u jedinstvenom ambijentu renesansne palače Grisogono – Vovo te slušanjem srednjovjekovnih skladbi Johna Dowlanda koje tijekom predstave izvodi Melita Ivković na gitari.

Broj ulaznica je ograničen stoga na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu. Cijena ulaznice iznosi 50,00 kuna. Prodaja ulaznica na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 19 do 20:45 sati te pola sata prije početka predstave na mjestu održavanja programa.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com