Croatia International Jazz Festival danas stiže na zadarski Forum

Croatia International Jazz+ Festival novi je koncept glazbenog festivala kojeg na našu obalu donosi Pjevački studio Mozartine u suradnji s udrugom Culture Path i Turističkom zajednicom Grada Zadra.

Već sama reputacija Pjevačkog studija Mozartine garantira vrhunsku organizaciju i atraktivne glazbene poslastice, no ovaj je Festival nešto što na našim prostorima zbilja još nije viđeno.

Jazz+ predstavlja inovativnu ideju kojoj je u cilju jazz približiti što većem broju ljudi i pokazati kako se navedena forma može kombinirati s njoj sličnim formama poput soula, swinga, r’n’b-a, a sve u svrhu vrhunske zabave. U Hrvatsku nam tako u razdoblju trajanja Festivala dolaze tri sastava – The Inevitables i The Soul Research Foundation iz SAD-a, te kanadski sastav Youth Singers Of Calgary, sva tri na glasu po svojim vatrenim showovima kojima na noge dižu publiku od Kine do New Yorka.
The Soul Research Foundation i The Inevitables dolaze nam i Sjedinjenih Američkih Država i pravi su predstavnici novog vala američkih bendova koji miješaju utjecaje klasičnog jazza, funka i swinga s modernim r’n’b i soul zvukom stvarajući rasplesanu atmosferu kamo god dođu.

 

CIJF
Photos of the Toy Wonder Show for the Youth Singers of Calgary. Dec 2016.

 

Youth Singers of Calgary sastav je koji okuplja gotovo 50 pjevača iz kanadskog grada Calgarya. Od 1985. kada su osnovani, širili su se i okupljali djecu i mlade s posebnim talentima za pjevanje, ples i kazalište, te danas nude inovativan i autentičan odgovor na klasične show zborove američkog podneblja i predstavljaju atrakciju kamo god dođu. Ove godine u sklopu svoje svjetske turneje posjetit će Španjolsku i Hrvatsku, te, ne sumnjamo, osvojiti publiku diljem naše obale.

U razdoblju od 18. do 25. srpnja ovi će sastavi proći 6 različitih gradova na Jadranu.
19. srpnja sve će započeti u 21 sat na ljetnoj pozornici na zadarskom Forumu gdje će Zadrani svjedočiti svečanom otvorenju Festivala. 20. srpnja u 21 sat bendovi će nastupiti u Makarskoj na Kačićevom trgu, 21. srpnja u 21 sat u Imotskom u ulici Ante Starčevića, 22. srpnja u 20.30 u Zaostrogu na Obali hrv. domoljuba, 23. srpnja u 21 sat u Vodicama na Rivi, a zatvaranje Festivala održat će se 24. srpnja na Gradini u Solinu u 21 sat.

Zato svi koji ste u blizini navratite na koncerte ovih glazbenika svjetskog glasa, jer ulaz je slobodan, a ovakav show se ne propušta!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com