Seminar za voditelje mješovitih zborova u Pjevačkom studiju Mozartine!

Nakon što su u prošloj godini održali veliki broj seminara za djecu i mlade, Glazbeni centar Papandopuline nam ovoga puta predstavlja i poziva
sve zainteresirane na seminar za voditelje mješovitih zborova.

Seminar će se održati u prostru Pjevačkog studija Mozartine, Gundulićeva 37, u terminima – 16. veljače (10:00-12:30 i 15.30-18.00) sati te 17. veljače (od 10:00 do 13:00 sati) uz predavača prof. Roberta Homena. Osim profesora Homena na seminaru će sudjelovati i zbor demonstrator Mješoviti pjevački zbor Židovske općine Zagreb “LIRA” na kojem će prof. Homen prezentirati rad kroz sljedeće skladbe – I. Zajc : Ave Maria, G. De Marzi : Signore delle cime i E. Cossetto: Hava nagila (trad. obr.) te će nam tako najbolje prikazati i podučiti sudionike na vokalnoj tehnici kod zborova.

Iako je u uvodu napomenuto kako je ovo seminar za voditelje mješovitih zborova, dobrodošli su i voditelji svih drugih kategorija zborova (ženski, muški, dječji, VA, KUD i dr.). Dvodnevni seminar profesora Roberta Homena otvoren je za sve dirigente i voditelje zborova bez obzira na količinu prethodnog iskustva. Otvoren je i za ainteresirane pjevače.

Ideja seminara jest edukacija u području dirigiranja i vođenja zborova mješovitog tipa pri čemu će se obraditi neke od navedenih skladbi.

Na seminaru će se obrađivati sljedeće teme: značaj manualne dirigentske tehnike u pripremi i izvedbi skladbi te vokalna tehnika kod zborova.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com