Runda 44 u Dvorani mladosti: Parni valjak odsvirao jedan od svojih najboljih riječkih koncerata!

Parni valjak je u petak u Dvorani mladosti u sklopu turneje ”Runda 44” odsvirao jedan od svojih najboljih koncerata pred riječkom publikom ikad!

Velike su to riječi s obzirom da bend postoji 44 godine i da su Aki, Hus i društvo sve koncertne prostore na području Rijeke i riječkog prstena, one zatvorene i otvorene odsvirali toliko puta da ni sami ne znaju točan broj. No, da će nešto posebno dogoditi sinoć na Trsatu, bilo je jasno onog trenutka kada su se ugasila svjetla i kada se dvoranom prolomila buka uzbuđenja i odobravanja.

 

© Sasa Huzjak

 

Bilo je očito da su se Riječani i Parni valjak zaželjeli jedni drugih.

Ništa čudno, naime, osam godina je prošlo od kada su se zadnji puta sreli na istome mjestu.
U dva i pol sata, koliko je trajao koncert riječka se publika nauživala Valjkovih klasika i nezaobilaznih koncertnih favorita kao što su ”Jesen u meni”, ”Lutka za bal”, ”Sve još miriše na nju” ili ”Zastave”.

 

© Sasa Huzjak

 

Isto tako, sjajnu sviračku formu Aki, Hus i društvo, povremeno pojačani trubačima, ”stringovima” i pedal steel gitarom demonstrirali su i na novim pjesmama, skinutima sa njihovog recentnog albuma ”Vrijeme”.

Ono što je posebno zanimljivo i što je na sinoćnjem koncertu Parnoga valjka u riječkoj Dvorani mladosti bilo jasno uočljivo, je da klasike iz njihove bogate četrdeset i četverogodišnje karijere kao i pjesme sa novoga albuma jednako vole i sa velikim zadovoljstvom pjevaju sve generacije. Tinejđeri, umirovljenici i svi između.

 

© Sasa Huzjak

Sudeći po atmosferi u publici i na pozornici, susreti Parnog valjka u ovakvom aranžmanu i formi s ovako raspoloženom riječkom publikom trebali bi se održavati pa barem jednom godišnje.

 

Foto: Saša Huzjak

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com