Pjesma ”Najveći dar” – Freeda Nera Immortelle/N.Stipičević

Pjesma ”Najveći dar” prvi je objavljeni najavni singl od 12 kompozicija soundtracka internacionalnog podcasta “La fleur de la solitude” naziva “Soundtrack of solitude / S.O.S. RANE” autorice Freeda Nere Immortelle/N.Stipičević.

Napisana iz zahvalnosti jednoj od najbližih osoba u autoričinom životu, pjesma ima za cilj pojačati svijest o važnosti međuljudske podrške u našem svakodnevnom životu koja itekako pridonosi razvoju naše autentičnosti kao bazične polazišne točke našeg mentalnog zdravlja.

 

 

Nakon dugogodišnje suradnje na soundtracku internacionalnog podcasta “La fleur de la solitude” te ujedno i glazbi za koncertnu predstavu “Cvit samoće”, objavljivanje studijski snimljenog materijala prirodan je nastavak dugogodišnje glazbene suradnje multi disciplinarne umjetnice Freeda Nere Immortelle i francuskog glazbenika i producenta Vadima Erudaçia.

Dobra samoća uvijek je bolja od isprazne društvenosti jer je ionako samo loša zakrpa nekom našem nutarnjem jadu, kao što je i dugotrajan i lojalan prijateljski odnos najsvetiji odnos koji čovjek može uspostaviti do čovjeka. Prosvijećeni stari Grci i Rimljani prijateljsku ljubav su smatrali najpotpunijom vrstom ljubavi, a prijatelje su doživljavali kao nutarnje proširenje sebe samih. Prijateljski odnos pretpostavljali su bračnom i roditeljskom odnosu jer prijateljstvo nastaje iz slobode i nema ni socijalnu i pravnu obvezu koja iz njega proistječe. Dimenzija zavjeta vjernosti prijateljstva veže više od krvne vezanosti srodstva pa i od bračne ljubavi. Tom dubinom vlada nepomućeni spokoj i mir, nema potrebe za žudnjom, snagom ni borbom, samo idila koja ne poznaje oskudicu i u kojoj je svaka strast zadovoljena. Zato je prijateljstvo dublje od ljubavi, a jer je pravo prijateljstvo danas tako rijetko, pjesma Najveći dar posveta je tom najuzvišenijem međuljudskom odnosu kojeg krasi najveći dar – prijateljska podrška.

Glazba i poezija Freeda Nere Immortelle predstavljaju polazišnu osnovu njezine art terapije iz koje u sukreaciji s drugim autentičnim umjetnicima poput M.Melcher, V.Erudaçia i A.Giordani proizlaze nove multi disciplinarne autorske kreacije poput koncertne predstave, podcasta ili recitala, i tako ista glazba i poezija ovisno o kontekstu u kojeg se postavlja, dobiva nova čitanja.

– Kako je pjesma “Najveći dar” svoj život započela prvo na kazališnoj pozornici kao dio koncertne predstave “Cvit samoće” i online, kao dio autoričinog internacionalnog podcasta “La fleur de la solitude” prirodno je bilo i vizualno povezati pjesmu sa kazalištem i pustiti je tako u digitalni svijet. To je bila idealna mogućnost da povežem sve svoje suradnike i tako im javno zahvalim na svoj podršci koju mi daju godinama. Režija: FNI/M.Melcher, Montaža: Mia Prkić, Snimatelj: Holdi Produkcija. – rekla je Nera.

 

Ako želite saznati više o pjesmi “Najveći dar” i njezinom procesu nastanka poslušajte 8. Epizodu “Le support blue/Plava podrška” Podcasta LFDLS, koji je do sada na službenoj stranici (www.freedaneraimmortelle.com) i svim svjetskim podcast platformama preslušan preko 12.000 puta u više od 60 zemalja i u preko 600 gradova, ili ako ste u Zagrebu, dođite u Klub kazališta Komedija/Kontesa na predstavu “Cvit samoće” u režiji M. Melcher i poslušajte kako pjesma Najveći dar zvuči uživo u izvedbi glazbenika ZGK Komedija i FNI. Predstavu je do sada vidjelo preko tisuću ljudi koji su dolazili u više navrata što je svakako znak da prijateljska podrška uistinu daje velike rezultate!

IZVEDBE K.P.”CVIT SAMOĆE” : 31. ožujka, 26.travnja i 2.svibnja 2023.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com