Parni valjak osvojio Šibenik i još jednom pokazao zašto su zasluženo najbolji !

Bend koji više od 44 godine žari i pali glazbenom scenom, uvijek je bio skroman i u svim svojim uspjesima nikada nisu htjeli da se uz njihovo ime vežu opisi poput oduševili, rasprodali…, ali kako riječima objasniti ono što se prošli vikend dogodilo na tvrđavi sv. Mihovila.

Parni valjak u sklopu svoje turneje Runda44, kojom obilježavaju upravo toliko godina zajedničke svirke, koncert u Šibeniku rasprodali su odavno, a publika ih je jedva dočekala.

 

 

Koncert koji je trajao skoro tri sata, započeli su pjesmom Ljubavna, a završili Sve još miriše na nju.
I zaista tu večer sve je mirisalo na ljubav koju je publika pružila svom najdražem bendu, ljubav se osjetila u svakoj pjesmi koju su pjevali zajedno s Akijem i to od početka do kraja koncerta.

Iako su posljednjom turnejom podigli jako visoko ljestvicu i u produkciji i u svirci i tada kada su ih mediji svrstali uz bok najkvalitetnijih koncerata njihovih svjetskih kolega, Parni valjak je na ovoj turneji ponudio opet nešto novo i još bolje.
I kako da sada opet ne kažemo da nisu oduševili, kada su napravili i više od toga.

Koncert na tvrđavi sv.Mihovila je osim njihovih hitova, publici ponudio i veliku produkciju primjerenu ambijentu tvrđave. Tijekom koncerta na pozornici su im se pridružili kolege glazbenici iz Greenhouse brassa te Davor Rodik na pedal steel girari, ali i Matej Milošev na čelu, inače sin nekadašnjeg gitariste benda Rastka Miloševa, koji nažalost više nije s nama.

Parni valjak turneju Runda 44 je pripremao mjesecima jer poznati su kako vode brigu o svim detaljima i kako ništa ne prepuštaju slučaju.
Osim intenzivnih svakodnevnih proba, grupa se može pohvaliti kontinuiranim koncertima kako u Hrvatskoj tako i ostatku Europe.

 

 

Odavno su proširili granice svojim pjesmama, a prije nego s Rundom 44 dođu 11.10. u Rijeku (dvorana Mladost), 2.11. u Split (Spaladium), odlaze na američku turneju.

Foto: Saša Huzjak

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com