Ovo je pjesma radi koje je Lana S. započela svoju glazbenu karijeru

Nekoliko je stvari specifično kada se priča o Lani S.

Naime, sve svoje pjesme je prvo napisala na engleskom jeziku, a tek ih je potom prevela na hrvatski jezik.
Sve pjesme koje se nalaze na aktualnom albumu prvijencu Avantura čekale su neko vrijeme u ladici, onaj idealan trenutak za objavu.
A kada je taj idealan trenutak došao, onda je Lana itekako iskoristila svoje vrijeme, očito na radost svih i publike i urednika mnogih radio postaja.

Nova pjesma “Savjet odozgo” je intimna pjesma koju je Lana.S napisala za svog oca s kojim je imala posebnu povezanost tijekom čitavog života, a spot je snimljen upravo u kući u Svetoj Jani, gdje je provela predivne trenutke uz njega.
Ovo je prvi Lanin tekst na hrvatskom jeziku, te je upravo ova pjesma potaknula cijeli album prvijenac “Avantura”, ali uopće i ideju da se ohrabri i započne svoju samostalnu glazbenu karijeru.

– Nakon što je moj otac, s kojim sam bila iznimno vezana, nažalost iznenada preminuo, za mene je to bio potpuni slom. Dva mjeseca nakon tog tužnog događaja otišla sam u njegovu kuću u Svetoj Jani kako bi bila malo sama “s njim” i tekst koji je kasnije nastao za pjesmu “Savjet odozgo” je izašao iz mene u svega deset minuta. To je jedini tekst na kojem nisam nikada promijenila niti jednu riječ i svaki stih je direktno vezan uz naš odnos. Trebalo mi je godinu dana da mogu pročitati tekst bez plakanja, a zatim sam ga i uglazbila. – rekla je Lana S., svoju emotivnu priču koja joj je po mnogo čemu promijenila život iz temelja.

 

 

– Spot smo snimili u toj istoj kući, a na dan samog snimanja je pao i snijeg koji smo toliko priželjkivali… Za mene on kroz pjesmu i dalje živi, a svakako mi je cijeli proces bio i jedna vrsta terapije te mi je drago da je napokon ova moja prva pjesma ugledala svjetlo dana. I to baš sada nekako u ovo prikladno vrijeme, kada se svi sjećamo svojih najmilijih koji više nisu tu s nama. – rekla je Lana S.

 

Foto: Goran Arbanas

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com