‘Ova ljubav ima planove’ nova je pjesma Ivane Radovniković

Mada se iz naslova pjesme ‘Ova ljubav ima planove’ odmah može zaključiti kako se radi o ljubavnoj pjesmi, Ivana Radovniković kaže kako uvijek ima neku dublju poruku koju želi provući kroz tekstove svojih pjesama : “Uvijek sve zaključke prepuštam slušateljima, ali volim slojevitost. Kada sam krenula pisati ovu pjesmu imala sam tu misao kako svaka ljubav koja nam se dogodi je dio nekog velikog plana, dio nekog puta do finalne destinacije a sva zaljubljivanja na tom putu služe poput neke više sile kao putokazi do tamo gdje tek trebamo stići. Teško je unaprijed vidjeti tu širu sliku i zato je ponekad bolje prepuštanje sadašnjem trenutku od otpora i borbe ako je svako iskustvo u našem životu tu da bi nas nešto naučilo i usmjerilo.”

 

Ivana i njen suprug Stjepan Marković, već godinama stvaraju u tandemu, pa je i ova pjesma nastala u zajedničkoj suradnji. Nakon što je Ivana napisala tekst, zajedno su složili glazbu prema njenoj ideji za melodiju. To je zapravo najčešći način na koji funkcionira ovaj bračno-glazbena suradnja. Aranžman i produkciju radio je Matej Zec, koji je udahnuo život pjesmi i dao joj taj otvoren “feel good” zvuk. Matej, inače gitarist Leta3, producirao je cijeli novi album na kojem će se naći ukupno 10 pjesama.

„Suradnja sa Zecom je krenula još 2019. godine s pjesmom “Bye, Bye, Bye” i nastavila se za vrijeme korone kada smo bili izolirani pa smo sve ideje razmjenjivali online. Zapravo je najluđa stvar ta da smo napravili cijeli album zajedno a da se nismo osobno upoznali i našli u istoj prostoriji. Osobno smo se sreli tek nakon što smo završili cijeli album. Kreativne kemije nam nije nedostajalo i odlično smo se slagali kroz cijeli proces rada na albumu, zajedno sa mojim ostalim dugogodišnjim suradnicima Miroslavom Lesićem i Ivanom Škuncom, koji su također jednako važan dio novog albuma.“ – ispričala je Ivana.

Spot je sniman na ulicama grada Zagreba koje nude raznolikost pozadina i životopisnu scenografiju. Prevladavaju žive boje i brze izmjene kadrova. Cijeli spot Ivana i Stjepan su režirali i producirali zajedno.

„Ideja je bila imati puno boja i tekstura. Imali smo plan unaprijed za neke od lokacija a na neke smo doslovno naišli istraživanjem grada i ulica. Snimanje svejedno trajalo 3 dana, jer smo malo bili uvjetovani vremenskom prognozom. Kiša i snimanje na otvorenom ne idu baš zajedno.“

 

 

Posebnu ulogu u spotu imaju plesačice Ana Gomerčić, Dunja Gomerčić i Patricija Kršić koje su svojom step koreografijom ritmički naglasile dinamiku pjesme. One su dugogodišnje članice plesnog studija Step by Step i osvajačice brojnih zlatnih odličja u raznim plesnim stilovima na domaćim i svjetskim prvenstvima u organizaciji IDO (International Dance Organization). Djevojke su rado prihvatile ovaj angažman i samostalno osmislile cijelu koreografiju.

 

 

„Moram priznati da nisam nikad pokušala plesati step ali taj rad nogu mi je fascinantan. Nisam ni približno uspjela pohvatati koreografiju koju su složile jer koliko god one to izvode lako, s osmijehom na licu, u praksi je step poprilično zahtjevna tehnika. Tko zna možda postane neki TikTok izazov.“ – za kraj je dodala Ivana.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com