Održan ciklus pjevačkih seminara u Sisačko-moslavačkoj županiji

Od utorka 19. studenog do petka 22. studenog održan je ciklus stručnih pjevačkih seminara u 4 općine Sisačko-moslavačke županije, točnije u Gvozdu, Sunji, Dvoru i Jasenovcu. Riječ je o projektu pod nazivom ‘Ciklus besplatnih glazbenih seminara i radionica za djecu i mlade u manje razvijenim područjima Republike Hrvatske’ koji je osmislila udruga Glazbeni centar Papandopuline i realizirala uz pomoć Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Prošli je tjedan već održan niz seminara po Virovitičko-podravskoj županiji na kojem je sudjelovalo preko 250 djece i mladih, dok je u Sisačko-moslavačkoj seminare pohađalo preko 150 djece i mladih, a seminarima su prisustvovali i zainteresirani profesori glazbene kulture. Seminari su se unatoč štrajku odvili bez ikakvih prepreka u svim navedenih školama, a stručni voditelji iz Glazbenog centra Papandopuline upoznali su tako djecu s osnovama pjevačke tehnike, a poseban naglasak tijekom seminara stavljen je i na važnost interpretacije skladbi, te poticanje dječje ekspresije što dugoročno pomaže u rastu dječjeg samopouzdanja, a posebno se radilo i s članovima školskih zborova.

Svim sudionicima seminara na kraju je uz veliki pljesak uručena potvrda o sudjelovanju, što ih je posebno razveselilo. Nakon uspješnog odaziva u ove dvije županije, Glazbeni centar Papandopuline nastavlja s provođenjem seminara diljem Hrvatske, pa će tako već sljedeći tjedan posjetiti Općinu Vela Luka, Split i Zadar, a do kraja godine planiraju se još i seminari u Koprivnici, Požegi i Iloku.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Glazbenog centra Papandopuline i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com