NINA FERIĆ ovu nedjelju, 20.8.2023., nastupa na Bolskom litu i predstavlja svjetski nagrađen album ”People, Places, Moments”

U sklopu programa 34. Bolsko lito, manifestacije kulture i zabave koja u Bolu traje od početka lipnja do kraja rujna, nastupit će i Nina Ferić, uz gošću Silviju Štajcer Šaban na flauti.

Pijanistica i skladateljica, Nina Ferić, diplomirala je klavir na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Veljka Glodića. Pohađala je brojne međunarodne tečajeve usavršavanja i master- classove u klasi znamenitih profesora širom Europe, a studij je nastavila na poslijediplomskom studiju na Sveučilištu u Bologni (Italija), na odjelu Umjetničkih, glazbenih i kazališnih disciplina. Kao koncertna umjetnica, veliki uspjeh ostvarila je u području obrada za klavir i koncertnih izvedbi filmske glazbe (Morricone, Rota, Piovani, Zigman, Zimmer, Tiersen itd.).

Album “People, Places, Moments”, koji će i predstaviti na najavljevljenom koncertu na Bolu, u izdanju diskografske kuće PARMA Recordings iz SAD-a, njezin je prvi album koji potpisuje kao skladateljica i kao izvođačica, a producent je Bob Lord, izvršni direktor Parme. Album je snimljen u studiju Classica Viva u Milanu, a objavljen je krajem prošle godine, pod Parminom glazbenom etiketom Big Round Records.

Za album “People, Places, Moments”, Nina Ferić osvojila je Global Music Awards Bronze Medal u glazbenom žanru “Contemporary Classical Music”, i to čak u dvije kategorije: “Instrumentalist” i “Emerging Artist.

– Za Bol me vežu i obitelj i djetinjstvo i tu sam vrlo često,  u Bolu najbolje stvaram i skladam, jer mi je on vječna inspiracija. – rekla je Nina.

 

 

Silvija Štajcer Šaban diplomirala je flautu u klasi V. Kondresa 1997. godine. Tijekom školovanja usavršavala se na seminarima glasovitih flautista V. Pratsa, O. Nicoletta, M. Koflera. Vrlo često nastupala je kao solist uz pratnju orkestra (Zagrebačka filharmonija, Neovisni komorni orkestar, Komorni orkestar HNK Zagreb).

Ninu i Silviju veže dugogodišnje blisko prijateljstvo od studentskih dana, a kao duo, počele su nastupati 1995. godine. Ostvarile su veliki broj koncerata u Hrvatskoj i u inozemstvu, pridonoseći širenju suvremenih komornih djela za flautu, piccolo flautu i klavir. Upravo je njihova suradnja bila vodilja za skladbe koje je Nina napisala za flautu i klavir, kombinaciju koja je danas rijetka u suvremenom hrvatskom skladateljskom opusu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com