Ne propustite turneju Mozartina kroz tri hrvatske županije!

Nakon što su nedavno održale koncerte u župi Navještenja BDM u Vrgorcu i međugorskoj crkvi sv. Jakova, Mozartine kreću prema istoku zemlje gdje će održati tri velika koncerta u Sisku, Iloku i Đakovu.

U sklopu svoje turneje kroz tri županije prvi koncert će se održati u subotu 10.11. u Sisku u crkvi sv. Kvirina gdje će Mozartine nastupiti s početkom u 18 sati.
Organizator ovog koncerta je Djevojački zbor Mozartine u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Već sljedećeg dana Mozartine će održati još dva koncerta u sklopu svoje turneje.
Jutarnji koncert u suradnji s Gradom Ilokom će se održati 11.11. u 10 sati u crkvi sv. Ivana Kapistrana.

U popodnevnim satima, točnije u 18 sati zborašice će već biti u Đakovačkoj katedrali sv. Petra.
Ovaj koncert je organiziran u suradnji s Gradom Đakovom.

Na ovim koncertima Djevojke će pjevati Brittenovu misu u D-duru te djela sakralne glazbe klasičnih autora (Strauss, Mozarti I dr.).

Dirigentica zbora je voditeljica Pjevačkog studija Mozartine, Iva Majcenić, a na glasoviru će ih pratiti Lorena Deidda.
Djevojački zbor Mozartine djeluje već 20 godina i broji pedesetak članica koje čine djevojke iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta.
Zbor ima dugu i bogatu tradiciju nastupa i posjetile su mnoge poznate glazbene prijestolnice kao što je Carnegie Hall u New Yorku, Oslo Konzerthus i Europski parlament u Bruxellesu.

Mnogobrojni nastupi kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu dodatni su motiv ovim djevojkama da predstave zbor na najbolji mogući način te da prezentiraju hrvatsku kulturu i baštinu.

Turneja kroz tri županije je savršena prilika za sve Siščane i Slavonce s područja Đakova i Iloka da poslušate zbor koji je oduševio publiku u Hrvatskoj i svijetu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com