Mozartine u međugorskoj crkvi sv. Jakova!

Nakon što održe koncert u Vrgorcu, djevojački će zbor nastaviti svoj glazbeni put te će nastupiti u nedjelju, 28. listopada u crkvi sv. Jakova u Međugorju na svečanoj misi u 11 sati.

Djevojke će pjevati Brittenovu misu u D-duru te djela sakralne glazbe klasičnih autora. Zbor će predvoditi dirigentica i voditeljica Pjevačkog studija Mozartine, Iva Majcenić, dok će na glasoviru biti Lorena Deidda.

Duga je tradicija Djevojačkog zbora “Mozartine”, a sve je započelo 1999. godine. Zbor broji 50-ak članica, djevojaka iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Djevojke su održale mnoštvo koncerata te su krasile mnoge poznate glazbene oaze i zapjevale su u prestižnim dvoranama kao što je Carnegie Hall u New Yorku, Oslo Konzerthus, Europski parlament u Bruxellesu.

Mnogobrojni nastupi kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu dodatni su motiv ovim djevojkama da predstave zbor na najbolji mogući način te da prezentiraju hrvatsku kulturu i baštinu. Mogu se pohvaliti izvedbama s mnogim renomiranim hrvatskim i svjetskim glazbenicima poput Dionne Warwick, Pastora Solera, Lidije Horvat-Dunjko, Martine Gojčete-Silići dr.

Pjevački studio Mozartine broji ukupno 11 pjevačkih ansambala za djecu i mlade, a u pauzi od snimanja novih pjesama vrijedno rade i pripremaju puno projekata i koncertnih gostovanja.

Ovaj koncert u Međugorju nastao je u organizaciji udruge Djevojački zbor Mozartine.

Dođite i podržite djevojke u njihovom predanom radu i koncertu koji će vas impresionirati i ostaviti bez daha!

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com