Magic Musical i na reprizi oduševio publiku !

“We are ready to open the doors in the hall
Za njih nam treba the smallest key of all!
Every corner needs to be explored! Only the toilet – we shall not!
Svaki kutak premećemo, jedino wc – nećemo..

…veselo pjeva Mia Negovetić, Mali Div (Small Giant) u plesnoj, raspjevanoj i zabavnoj “marypoppinsovskoj” ulozi bez ikakvih viškova nametnutih ili usiljenih emotivnih paketa.

Zadirkujuća kao Zvončica, uvjerljiva kao Anna iz Frozen, emotivna kao Pocachontas ili Mulan. Predvodnička kao Mary Poppins. Baš kao da u svakoj od pjesama ima jednu od tih uloga, a istovremeno je sve to jednostavno – Mia Negovetić. Svjetsko, a naše. Već smo svi navikli na njene vrijednosti, od nje očekujemo samo najbolje. To smo i dobili.

Neka nama naše Mije, dok ju ne ugrabi neki svjetski Disney. A i tad ćemo biti ponosni što smo ju gledali prvi puta u već uspješnoj kazališnoj ulozi upravo u Opatiji.
A neka nam i Anamarije Brižan, Nataše Tepše, Davida Petrovića na pozornici. Neka nam najmanjih talenata, na njima svijet ostaje: Lorena Vulić (sigurno ćemo za nju još čuti), mali Flejmići i Martina Hrlić Rogić. Pokazna je ovo vježba u kojoj vrhunski pjevači mogu biti solidni glumci, a vrhunski glumci solidni pjevači.
I da, ovo je primjer dobrog “castinga”, odabira članova ansambla.

Osjećaj je da je repriza dodatno oslobodila pritiska glumačke osobnosti, što se uočilo u dugom, dugom pljesku, gotovo punih sedam minuta, kojim je ansambl ispraćen s pozornice.

Vrijedno je spomenuti veliki trud oko produkcije ovog glazbeno scenskog djela. Uz iznimno kvalitetan zvuk ozvučenih sudionika, orkestralna scenska glazba i songovi zvučali su baš jako “skupo”, kao i video projekcije, što uz Jelovićevu rasvjetu koja obasjava scenu i kostime Nise Hrvatin Petrović, pa i šminku Romane Poropat, dodaje dojam da smo unutar nekog animiranog filma prije spomenutog.
Prema tome svima hvala na jednom potpunom produkcijskom doživljaju.

Repriza je prilika da autor ovih redaka još jednom pogleda neke detalje i uoči moguće manjkove.
No većih nema. Ima samo onih na razini osobnog ukusa, koje ovdje nećemo spominjati, da ne namećemo svoj stav. Ima na razini priče, no i tu se svakome sviđa nešto drugo. Ovo je autorska priča, nije licenca, prijevod, tuđi rad. Ovo su izgradili naši autori. Stoga i tu: bravo !

– Snimite animirani film prema ovome! – komentirali su mnogi.

I da, nije samo za djecu: ovaj crtić uživo može gledati cijela obitelj, baš kao da zajedno odu u kino pogledati novi animirani hit.
Repriza je također bila rasprodana.

Foto: Sandra Polić Živković

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com