Lana S. feat. Veronica Freel novom pjesmom ”Obscenity” kreću na svjetsku glazbenu scenu

Koliko puta ste čuli kako uspjeh leži u pokušavanju i guranju vlastitih granica, ali isto tako da je glazba univerzalni jezik.
Tako su se, vodeći, tom idejom, uspješna hrvatska kantautorica i izvođačica Lana Škrgatić i njena kolegica Veronica Freel, spojile u pjesmi na engleskom jeziku, naziva ”Obscenity”.

 

 

Veronica Freel i Lana Škrgatić su kolegice u “Američkoj Međunarodnoj školi u Zagrebu”, a kako se to već nekako prirodno posloži i nametne, glazba ih je spojila da postanu i kolegice u glazbi. Lana predaje glazbenu kulturu, cijeli život je u glazbi, a sada radi na drugom kantautorskom albumu, surađuje s raznim glazbenicima i nedavno je osvojila prvu nagradu na Kantautorskom Festivalu u Zadru “Glas Kantautora”. Veronica je profesorica biologije iz Amerike koja živi u Zagrebu, već godinama stvara glazbu, svira gitaru i pjeva, te je do ovog dueta došlo kada je Lana pročitala tekst od svoje kolegice i čula glazbenu ideju, koju su skupa razradile uz pomoć Laninog producenta Marka Gaćine i već uobičajeno Ivana Puža.

– U današnjoj kulturi, postalo je normalno biti “cool djevojka”, koja ne želi nikakve ljubavne obveze. Jednu od naših najvećih snaga kao žena, je da stvaramo duboke i značajne odnose, a u nekim kontekstima, to je postalo staromodno i sramotno. Pjesma je protest tome. Puna je mašte za izgubljenom romantikom, te osjećaja samoće kada se to ne ostvari. – tako su Lana i Veronica objasnile o čemu se radi u pjesmi.

I dok Lana S., iza sebe ima već objavljen album Avantura, trenutno je svu svoju kreativnost usmjerila na završavanje drugog samostalnog albuma. Svakom novom objavljenom pjesmom Lana je ostvarila novu suradnju te je tako već godinama rado viđen gost sa svojim saksofonom ili flautom na koncertu mnogih kolega, a upravo ćemo je imati prilike vidjeti i na nadolazećim koncertima njenih kolega u Areni Zagreb.

Osim u Areni Zagreb, možda upravo ovom pjesmom zakorače i malo šire, a mi im želimo sreću u tome.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com