Koncert Zlatka Josipa Grgića u Barceloni!

Katolička crkva gotičkog stila Santa Maria di Pino u Barceloni arhitektonsko je blago i oaza za glazbenike, a veliku čast i priliku da pokaže svoje umijeće sviranja u ovoj crkvi dobio je mladi i iznimno talentirani glazbenik Zlatko Josip Grgić.

Zlatko se već priprema za svoj veliki nastup u Barceloni 4. prosinca, a publiku će očarati izvedbama iz španjolskog programa (F. Tarrega, M. Llobet, I. Albeniz, E. Granados) koje će zasigurno oduševiti zaljubljenike ovog romantičnog i zavodljivog zvuka.

 

 

Mladi glazbenik svira autentičnom španjolskom tehnikom na Torresovoj gitari, na način kako su svirali katalonski gitaristi Miguel Llobet, Emilio Pujol i Francisco Tarrega. Antonia de Torresa uspoređuju s Leonardom Da Vincijem, a od najranije životne dobi je imao priliku upoznati najbolje svjetske gitariste.

„Ljubav prema gitari se rodila kada sam upoznao Tommyja Emanuela, u dobi od pet godina. Tata mu je organizirao prve koncerte po Hrvatskoj, Austriji i Njemačkoj pa sam se imao prilike puno družiti s Tommyjem Emanuelom. Od malena sam bio okružen najboljim svjetskim gitaristima (Leo Witoszynskyj – tatin profesor i jedan od najboljih Segovijinih studenata..). Sada se družim s Edinom Karamazovim. Stara španjolska tehnika omogućava da izrazim dubinu osjećaja koje prolaze kroz mene kada sviram, a crijevnate žice na gitari omogućuju mi prekrasan vibrato i mnoštvo boja prilikom sviranja“, komentirao je Zlatko.

Nakon zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, ovaj nadareni mladi gitarist će nastupom u klubu Zagoraca, 9. studenog u Palmotićevoj 21 s početkom u 19 sati imati ujedno i generalnu probu prije svog velikog koncerta u Barceloni. A to je ujedno i prilika za Zlatkovu hrvatsku publiku da još jednom uživaju u njegovoj izvedbi!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com