CEESA Rock Band Festival održan je prošlog vikenda u Zagrebu

Prošlog vikenda u Zagrebu svjedočili smo uzbudljivom događaju – Američka međunarodna škola u Zagrebu bila je domaćin inauguralnog Rock Band Festivala međunarodnih škola iz regije.

Ovaj festival suradnja je Američke međunarodne škole u Zagrebu (AISZ) i Udruge škola srednje i istočne Europe (CEESA).
Event je okupio srednjoškolske rock bendove iz cijele regije koji su nastupili u Zagrebu.

 

Američka škola Zagreb osnovana je 1966. godine. U svojoj dugoj povijesti u Zagrebu, trenutno ima više od 340 učenika iz 43 različite zemlje. Nakon gotovo 20 godina provedenih na kampusu u Voćarskoj, izgrađen je novi kampus na Bundeku. Zgrada energetske ocjene A+ jedna je od energetski najučinkovitijih zgrada u cijeloj Europi i najučinkovitija u srednjoj i istočnoj Europi.

Direktor Paul Buckley kaže: “To je mjesto gdje se naši tradicionalni predmeti vješto podučavaju; a naše umjetničke i fizičke discipline obuhvaćaju akademski izazovne koncepte.” Upravo su Buckley i njegov kolega Jon Zurfluh, (direktor Američke međunarodne škole u Varšavi) imali ovu pionirsku ideju o okupljanju međunarodno orijentiranih studenata iz cijele srednje i istočne Europe kako bi se ujedinili i razigrali. Direktor zagrebačke škole Paul Buckley i direktor Američke međunarodne škole u Varšavi su zajedno došli do ove pionirske ideje o okupljanju međunarodno orijentiranih studenata iz cijele srednje i istočne Europe kako bi se ujedinili kroz glazbu i zabavili. Buckley kaže: “Okupili smo se kako bismo slavili rock glazbu i soundtrackove naših života. Ovog vikenda slavimo zvuk kulture mladih i odajemo počast umjetnicima čija nas glazba sve povezuje, uz sve to, nadamo se stvoriti nova prijateljstva i zabaviti!.”

 

 

Cilj Festivaka je pokrenuti suradnju između učenika i učitelja iz različitih zemalja, podrijetla i iskustava. Zajedničkim radom mogu stvoriti nešto doista posebno – nešto što će ostati s njima godinama koje dolaze. Festival također pruža priliku učiteljima da mentoriranju svoje učenike u umjetnosti stvaranja glazbe, što može biti neprocjenjivo iskustvo za svakog glazbenika.

Zahvaljujući Yamaha Music School i Audio Pro Artist, studenti su imali pristup instrumentima i opremi potrebnoj za stvaranje svojih izvedbi.
Nakon dvodnevnih radionica i masterclassova s priznatim hrvatskim profesionalnim umjetnicima, završni nastup održao se u subotu na pozornici AISZ-a.
Ovim festivalom, AISZ i CEESA škole nadaju se da će stvoriti živopisnu atmosferu glazbe, umjetnosti, kulture i prijateljstva u Zagrebu – uroniti u glazbu, biti najbolja verzija sebe i stvoriti čaroliju koja će trajati cijeli život.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com