Utjecaj glazbe!

Postoje neke pjesme koje su mi toliko drage, posebne, a opet s druge strane te iste pjesme ne mogu iz nekih svojih razloga čuti.
Vežu me uz neke situacije koje želim zaboraviti ili uz neke situacije za koje znam da ih ne mogu zaboraviti pa ne želim da me pojedine pjesme previše podsjećaju na njih.

Ima pak i onih pjesama, za koje me vežu neke drage uspomene, pjesme koje mi danima znaju biti na repetu, pjesme koje kada čujem na radiju maksimalno pojačam.
Pjesme za koje nije bitno gdje se nalazim. Ako sam u autu – imam svoj samostalni koncert (šteta što su samo stražnja stakla zatamnjena 🙂 ), kada ih čujem ispod tuša, susjedi vjerojatno misle da me uhvatila žuta minuta,…
Da, imam onu ‘našu’ pjesmu, imam pjesmu prvog plesa i imam pjesmu koju obožavam.

Pjesme imaju ogroman utjecaj na naš život, a da možda toga nismo ni svjesni.

 

 

Znamo se veseliti i biti tužni uz pjesme, znamo biti kulturni i lomiti čaše (ok, možda to lomljenje čaša nije baš za mene, haha).

Zašto je to tako?!

Da li zbog teksta u kojima se ponekad pronalazimo? Sigurno !
Da li zbog glazbe koja pogađa ravno u srce? Sigurno!
Da li zbog izvođača koji ju pjeva? Vjerujem da ima veze i s tim!

Postoje pjesme koje liječe nesanicu, pjesme koje smanjuju nervozu, one koje su odlične za meditaciju, vježbanje, uspavanke, pjesme koje mogu smiriti dječji plač (pouzdano znam da Zeko i potočić pali svaki, ali baš svaki put 🙂 )…

Glazba je umjetnost !

Glazba je umjetnost čiji je medij zvuk kojeg organiziramo u vremenu i prostoru, uglavnom po nekom planu i namjerno, iako ima i drugih načina. Glazba je umjetnost tona koja oplemenjuje ćud čovjeka, budi osjećaj za red i ljepotu, te time idealizira i karakterizira različite narode. Stvaranje, izvođenje, važnost, a nekad i definicija glazbe veoma ovise o kulturi i socijalnim aspektima. Glazbu dijelimo u žanrove i podžanrove, ali njihove granice i veze ponekad ovise o osobnoj interpretaciji. (izvor: Wikipedija)

U glazbi treba uživati.

Često mi se zna dogoditi da kada preko Youtube-a preslušavam neku pjesmu da preko nje znam doći do drugih izvođača.
Lijepo je navečer sjesti, uživati u glazbi i otići na to neko glazbeno putovanje.

Ja sam se trenutno navukla na Trio 1887 – svakako poslušajte !

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com