ZLATKO JOSIP GRGIĆ ovu godinu zaokružio s četiri skladbe s album prvijenca

Izuzetno talentirani, svjetski sve više traženi, mladi glazbenik klasičnog smjera, Zlatko Josip Grgić tijekom ove godine ostvario je svoje snove.

Godinu je započeo obradom skladbe ”Sevilla”, s kojom je ujedno najavio i svoj samostalni album.
Skladba ”Sevilla” koju je u originalu Isaac Albeniz napisao za klavir solo, u Zlatkovoj je interpretaciji prvi puta izvedena u aranžmanu za gitaru i gudaći orkestar.

 

Zatim je nastavio s objavom obrade skladbe ”Serenata Espanola”, koju je španjolski pijanist i skladatelj Joaquin Malats skladao 1896. godine, a nakon čak sto dvadeset i sedam godina uspješno obradio Zlatko.
Zlatko je, već na početku svoje karijere sa strane svojih svjetskih kolega i kritičara dobio nadimak Torres’ Whisperer, a objavom svake nove skladbe, svake odsvirane note i svakim odsviranim koncertom, itekako je to opravdao.

 

Sredinu godine obilježio je objavom obrade skladbe ”Cordoba”, odsviranoj na jedinstvenoj Torresovoj gitari, koju je 1890. godine skladao Isaac Albeniz.

 

A sada kraj godine zaokružio je objavom skladbe ”Mallorca”, skladatelja Isaac Albeniz, koja je originalno skladana 1890. godine.
Zlatko je također odsvirao na Torresovoj gitari, koja ga prema tehnici sviranja i zvuku prepunom emocija, svrstava među najbolje u svijetu.

 

Zanimljivo je pratiti Zlatkov karijerni put u kojem pomno bira skladbe skladatelja koje cijeni i poštuje, a pri tom kroz specifično sviranje na Torresovoj gitari još uvijek njeguje zvuk povijesti koji ipak na uspješan način približava današnjem vremenu i svojoj publici.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com