Zlatko Josip Grgić niže uspjehe sa svakim novim projektom!

Zlatko Josip Grgić otvorio je još jedna vrata u svijetu – putuje u Rio de Janeiro !

Mladi glazbenik Zlatko Josip Grgić, kako su ga prozvali ‘Torres Whisperer’, dobio je priliku za suradnju s čuvenim profesorom Luisom Leiteom iz Ria de Janeira koji ga je pozvao da gostuje u najpoznatijoj prijestolnici glazbe u Riju krajem devetog i početkom desetog mjeseca ove godine.

 

Veliki Luis Leite je profesor na Jazz akademiji u Riju, a svirao je s proslavljenim brazilskim gitaristom i kompozitorom Badenom Powellom koji je svojom glazbom ostavio veliki trag u Brazilu. Luis Leite je brazilski gitarist i kompozitor kojemu je glazba sastavni dio života još od najranije dobi, a ljubav prema glazbi naslijedio je od svog djeda koji nije bio glazbeno obrazovan, ali je svakodnevno svirao. Luis se zainteresirao za različite stilove tijekom života kao što su jazz, klasična glazba, a svoj prvi profesionalni nastup održao je s četrnaest godina. Školovao se u Beču gdje je i završio Universität für Musik Wien pod vodstvom poznatog gitarista Alvara Pierrija.

Iza sebe ima nastupe u više od 20 zemalja, a svirao je uz velika glazbena imena kao što su Hamilton de Holand i Yamando Costa.

Osim nastupa s ovim glazbenim virtuozom, Zlatko je nedavno ostvario suradnju s Matthewom Ngom, direktorom Altamire, tvrtke koja izrađuje gitare. Kada je Ng čuo kako Zlatko svira, odlučio ga je povesti na svjetsku turneju na tri kontinenta – od Kine preko Australije do SAD-a.

Jučer su Zlatko i Luis održali fantastičan koncert u Vrsaru, gdje je publika ovacijama ispratila glazbenike, dan ranije su očarali publiku u Rovinju, a i publika u Fažani se našla među privilegiranima koji su svjedočili vrhunskom glazbenom spektaklu. A već sada možemo najaviti i ostale koncerte – 14.8. Volosko i 15.8. Pula.

 

 

Svirati s vodećim brazilskim gitaristom velika je čast i privilegija za našeg Zlatka koji je s Luisom ostvario odličnu suradnju za koju se nada da će se i dalje nastaviti.

Našem Zlatku želimo još puno uspjeha i zanimljivih suradnji kao što je ova!

 

Foto: Voljen Grbac

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com