Splitska grupa Ocean, glazbeno-scenskim spektaklom na antičkim pozornicama predstavila novi video spot “AMBIS” (Nenormalno)!

Na kultnim splitskim lokacijama Vestibulu i Peristilu splitska grupa Ocean održala je zanimljiv svjetlosni, plesni i glazbeni performans za potrebe snimanja video spota za svoj dugonajavljivani treći studijski album i njegov naslovni singl “Ambis”.

 

 

Suradnja s mladim američkim R’n’B pjevačem i producentom

Nakon uspješne suradnje na singlu ‘Dug ljubavi’ kojeg je bend predstavio početkom ožujka, suradnja s mladom američkom R’n’B zvijezdom u usponu i višestrukim nacionalnim pobjednikom u pjevanju QUINCY THOMPSON-om nastavljena je i na novom naslovnom singlu ‘Ambis’, kojim splitski bend najavljuje izlazak svog trećeg istoimenog albuma.

Quincy Thompson, mladi je nagrađivani američki R’n’B pjevač i producent iz Dallasa, koji se rado odazvao našem prijateljskom pozivu za gostovanje na dva singla s novog albuma. Svojim specifičnim i upečatljivim vokalom unio je posebnu boju i ambijent u ove naše pjesme, što je i bila ideja vodilja.

– Htjeli smo malo tog novog američkog R’n’B zvuka i boje unijeti u nove singlove i na tome smo mu zaista zahvali. Vrhunski je to otpjevao, pravi profesionalac – rekao je pjevač i autor pjesme, Dino Pleština.

 

 

Kao vokalnu solisticu posebno bi voljeli istaknuti našu pjevačicu i violinisticu Maricu Vilibić. Moćne vokalne dionice koje slušamo na refrenima njena su zasluga i bez njih se ova pjesma ne bi nikada dogodila u ovakvom obliku i aranžmanu

Ljepota različitosti

– Antička pozornica Vestibula i Peristila savršeno se uklopila u tu našu ideju kozmičke ‘ljepote različitosti’, što nam je od početka bila neka osnovna nit vodilja za snimanje ovog video spota. U svijetlu rasnih i etničkih podjela i previranja, od početka smo htjeli poslati snažnu poruku da je sada više nego ikad prije potrebno isticati ljepotu etničke različitosti i potrebu jednakosti svih ljudi. Ova pjesma je tu poruku imala u sebi, u svojim stihovima, glazbi…to se osjećalo i htjeli smo samo jako otvoriti tu priču. – ispričao je Dino.

Glavna ženska uloga dodijeljena predivnoj mladoj Katie Lea Stevenson koja od nedavno živi i radi u Splitu, a glavna muška uloga dodijeljena je vrlo zapaženom dubrovačkom glumcu Mari Drobniću, koji će uskoro postati i stalni član glumačkog ansambla HNK Split. Kemija između njih dvoje u ovom spotu može se doslovno osjetiti i rezati nožem…

Kao posebne gošće benda u spotu se u ulozi pratećih gospel vokala pojavljuju i Yulisa Vicente Vatavuk, Samantha Sylvia, Emma Kristine. Svojom jednostavnošću, toplinom i talentom uveličale su i uljepšale dugotrajno i zahtjevno snimanje koje je potrajalo do kasnih jutarnjih sati.

 

 

Nedugo nakon ponoći, na dan snimanja spota, na red je došao i nastup već dobro poznate i popularne mlade plesačice i žonglerice vatrom Elsie Angeles Novaković. Podrijetlom iz Manile, Filipini ova virtuozna plesačica i krotiteljica vatre je svojom točkom oduševila prisutne i doslovno zapalila atmosferu među gledateljima.

Za najzahtjevniju i najvažniju točku večeri, čaroliju modernog plesa na Peristilu zadatak su dobile splitske plesačice Bruna Pezzi, Tina Golub, Nika Tokić na čelu s plesačicom i koreografkinjom Indi Cecić Turčinov.

Na središnjem trgu Dioklecijanove palače ispred prvostolnice i katedrale Sv. Duje uz raskošno moderno osvjetljenje koje je ovaj splitski hram pretvorilo prostor znanstvene-fantastike , zanimljiva družina održala je plesni performans za pamćenje.

 

 

Po uzoru na moderne zapadne produkcije, jednostavno odjevene u svakodnevni “casual outfit” plijenile su pozornost svojom spontanošću i ležernošću, stavljajući u fokus gledatelja vještinu i ljepotu usklađenog i modernog plesnog pokreta.

Splitski glazbenici iz grupe Ocean posebne zahvale žele uputiti prijateljima i izvanrednim glazbenim suradnicima koji su svirali: Marica Vilibić (glavni i prateći vokal), Quincy Thompson (vokal), Dražen Bogdanović (saxofon), Branimir Gazdik (bubanj), Martin Petračić (bas), Zlatko Brodaric (gitara), Brankica Jovanovski (prateći vokali).

Pjesmu u autorskom djelu (glazba, stihovi, aranžman) potpisuje producent i skladatelj splitskog sastava Dino Damir Pleština.

Mix & mastering singla povjeren je izvanrednom sarajevskom producentskom timu na čelu s Mahirom Sarihodzićem i Borjanom Miloševićem iz LongPlay studija u Sarajevu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com