Pravo je vrijeme za „Susret“ s novim singlom Ane Opačak!

Početkom godine donosimo odličan singl „Susret“ koji će Ana Opačak predstaviti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu, a koji je nastao u radionici već dobro znanog i uigranog autorskog tima Prajo/Kunštek/Popeskić.

 

 

Ova mlada pjevačica i predstavnica eklektičnog stila koji objedinjuje žanrove poput popa, jazza i šansone, čije je i najprepoznatljivije lice na hrvatskoj glazbenoj sceni, ostvarila je brojne nastupe, ali i zapažene suradnje i gostovanja s brojim glazbenicima.

Višestruka je pobjednica međunarodnih Večeri francuske šansone te sudionica brojnih festivala u Hrvatskoj i inozemstvu. Nedavno se vratila iz Pariza gdje je u UNESCO-u nastupila na velikom koncertu u čast glazbene legende Charles Aznavoura.

Pjesma „Susret“ sedmi je po redu singl s nadolazećeg albuma koji će sadržavati deset autorskih pjesama koje će objediniti različite stilove i utjecaje koji su pjevačicu glazbeno formirali.
„Dugo vremena radni naslov pjesme bio je potpuno drugačiji, a kako smo taj dio u pjesmi po kojemu se zvala promijenili, tako nam je trebalo neko vrijeme da se naviknemo na naslov „Susret“ iako joj on zapravo tako savršeno pristaje. Jedan od načina na koji se ova pjesma može interpretirati je i kroz svojevrsni „girl power“ podton, ako se to tako može reći. Naime, nakon samog „susreta“ u kojemu je jasno da postoji treća osoba, nema žaljenja niti samosažaljenja, jednostavnim refrenom sve je rečeno. Jasno je da je „susret“ presudio i da je ljubav gotova, povjerenje pogaženo, a on više nema moć nad njom, ona mu više ne vjeruje, a tu njegovu ljubav od koje su ostale samo riječi i koja joj više ne znači ništa ona stavlja na mjesto svodeći je na svega par slogova koji su kao buka u govornom kanalu“, zaključila je Ana.

Kroz ovaj „Susret“ pjevačica je ostvarila suradnju s agencijom Hamar Media, a tu glazbenu poslasticu prati i video spot koji potpisuje sjajni mladi umjetnik i redatelj Toni Mijač. Video savršeno nadopunjuje i boja atmosferu koja je što kroz stihove, što kroz aranžman postavljena u pjesmi. Taj svojevrsni „girl power“ naboj isijava iz pokreta, ali i redateljskih odabira vezanih za kadriranje, montažu, boje, ugođaj.

Za kraj nam Ana otkriva kako su osim nje u spotu još dvije divne „Ane“, odnosno jedna Ana i jedna Tia, koje ćete raspoznati samo ako dobro izoštrite oko i održite pažnju, kako kaže.

Dovoljan je samo jedan „Susret“ s glazbom Ane Opačak da se zaljubite u ovaj jedinstveni zvuk.

 

Foto: Hrvoje Jadrić

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com