NINA FERIĆ publici predstavila svoj album prvijenac i ostvarila suradnju s Bob Lordom

Pijanistica i skladateljica, Nina Ferić, krajem prošle godine objavila je svoj album prvijenac, „People, Places, Moments“.
– Za taj album osvojila sam dvije Global Music Awards u prosincu 2022. (dvije brončane medalje u kategoriji „suvremena klasična glazba“, kao instrumentalist i kao „umjetnik koji dolazi“). – rekla je Nina.

Album je objavljen u izdanju diskografske kuće Parma Recordings (etiketa Big Round Records), a zadatak izvršnog producenta pripao je Bob Lordu, čiji je rad 2020. i 2021. bio prepoznat i nagrađen nominacijom za Grammy. Bob je također glazbeni producent WILD SYMPHONY, orkestralne suite koju je skladao autor broj 1 bestselera NY Timesa Dan Brown („Da Vincijev kod“) koja prati istoimenu ilustriranu dječju knjigu objavljenu 2020. Knjiga je objavljena u više od 40 zemalja svijeta.

Album „People, Places, Moments“ na kojem se nalazi čak četrnaest skladbi, klavirskih minijatura, Nina je najavila skladbom ”Walk with me”.

 

Nina je diplomirala u Zagrebu na Muzičkoj akademiji, a posljednjih petnaest godina koje je provela u Italiji, omogućili su joj razvijanje i sazrijevanje u glazbi, ali i donijeli poznanstva s umjetnicima diljem svijeta s kojima je i nastupala.
– Živjela sam 15 godina u Italiji, a sada sam se vratila u Hrvatsku i u nadolazećim mjesecima namjeravam promovirati album, odnosno održati koncerte širom Hrvatske i Europe, a u planu su nastupi i u Americi. – rekla je Nina.

I dok je svijet već itekako dobro upoznat s radom Nine Ferić, njena publika u Hrvatskoj može itekako biti ponosna jer im je Nina na svom izdanju ponudila samo najbolje od sebe, cijeli svoj opus sažela je na jedno mjesto.

Najbolje o Nini govori dio iz recenzije Mainlypiano.com, koju je pisala poznata američka glazbena kritičarka Kathy Parsons: – Njezina vrlo impresivna biografija/životopis uključuje diplomu magistra glazbe na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, gdje je stekla naziv koncertne pijanistica i profesorice klavira, te poslijediplomski studij glazbenih disciplina na Odjelu za likovnu, glazbenu i kazališnu umjetnost Sveučilišta u Bologni u Italiji. Dobitnica je brojnih nagrada, priznanja i stipendija te je nastupila na velikom broju koncerata, recitala i festivala diljem svijeta. Stručnjakinja u području kinematografske glazbe, Nina je nastupila na desecima recitala i koncerata u čast Enrica Morriconea i priznata je kao stručnjakinja za njegov golem opus. Također je aranžirala filmsku glazbu Nina Rote, Hansa Zimmera, Henryja Mancinija, Yanna Tiersena, Nicole Piovanija, Luisa Bacalova i Aarona Zigmana te izvodila razne filmske glazbene programe i koncerte diljem Europe. Nina je poznata i kao kreatorica edukativnog projekta “English in Music” koji je uvršten u školski program u nekoliko europskih zemalja. Mogla bih nabrajati unedogled, pa ako želite saznati više o ovoj nevjerojatnoj umjetnici, svakako pročitajte njezinu biografiju!. –

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nina-feric-382831255/
Facebook: https://www.facebook.com/ninaferic1111
Instagram: https://www.instagram.com/nina.feric
Twitter: https://twitter.com/NinaFeric

 

Foto: Dubravka Miličević

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com