Moj Bend kroz igru govori o problemima pretjerane sigurnosti i prikrivene nesigurnosti

Novu pjesmu naziva ”Kao igra” predstavlja četvorica mladih ljudi okupljena u bend imena, Moj Bend.
Zanimljiv naziv benda pa time i sam naziv pjesme, dodatno je pobudio interes publike koja je htjela saznati o kome se točno radi.

 

 

Moj Bend je glazbeni sastav mladih glazbenika koji pokušavaju kreirati nešto dobro iz svega što se u glazbi nudi.
– Ta, najprije raštrkana želja postupno se počela skupljati pa smo, kao bend, svoj početak dobili krajem 2008. godine. Jezgru benda čine dvije gitare, bubanj i bas gitara. Bavimo se autorskim pjesmama – stvaramo zvuk te jednostavnim rječnikom izražavamo svoje želje, ideje i događaje. U pjesmama se mogu prepoznati elementi bluesa, rocka, funka i popa. Vjerojatno i još nečega, ali su ovi dominantni. Nastupali smo u KSETu, SAX-u, Purgeraju pa na otvaranju brucošijade FER-a (nakon pobjede na natjecanju mladih bendova Demonstrator), na brucošijadi PMF-a, Terraneo festivalu… Imamo jedan studijski album s jedanaest pjesama. Na albumu imamo puhače, viole i ženske vokale. Postoji dobra volja da na sljedećem koncertu nastupimo sa saksofonom i trubom, a na onom iza s gudačima… Vidjet ćemo što će nam budućnost donijeti. Moglo bi biti zanimljivo. – rekao je pjevač benda, Ante Mikulić.

Pjesma ”Kao igra”, govori o mladom muškarcu koji vuče traume iz djetinjstva, zbog kojih ne zna otvoreno komunicirati. Svjestan je da njegove blokade mogu dovesti do uništenja ljubavnog odnosa u kojem se trenutno nalazi. Stoga vapi za pomoći te se nada da će ga njegova voljena prihvatiti s njegovim ranama te mu biti potpora u nadvladavanju slabosti.
U današnjem vremenu kojem živimo, u kojem su s jedne strane pretjerano naglašena sigurnost pojedinaca, a s druge strane, prikrivena nesigurnost o kojoj se nedovoljno priča u javnosti, članove benda potaknula je da ipak kažu svoje mišljenje na tu temu. Svaki pomak pričanja na ovu temu je dodatno razbijanje svih predrasuda i tabua koji su još uvijek itekako prisutni u našem društvu.

Cijeli projekt oko snimanja spota je vodio Ivan Ožegović kojeg bend potpisuje kao redatelja. Montažu video potpisuje Jurica Nikolić, a direktor fotografije je Ivor Pondelak.
– Bilo je vrlo zabavno raditi s njim. Neprestano se pojavljuju nove, i blago rečeno, neobične ideje nadahnute naslovom pjesme „Kao igra“. Smatrali smo nekako da će se takve ideje dobro slagati s glazbenim stilom pjesme. Ipak rock ima u sebi nešto ludosti… Na kraju smo zadovoljni, jer nije sve ostalo samo na igri. U poluapstraktnom spotu, prepoznatljiva je i glavna misao pjesme: Odnos bračnog para je narušen. Oni ga nekako pokušavaju obnoviti, što na kraju i uspijevaju.
E sad, nećemo sve detalje tumačiti. Možda smo i ovako previše rekli. Mi smo svoje napravili, a na gledateljima i slušateljima je da kažu svoje mišljenje. – dodali su članovi Moj Bend.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com