Lana S. pjesmom “Naš svijet” predstavlja se kao multi instrumentalistica i pjevačica

Lana Škrgatić je Akademska glazbenica i multi instrumentalistica iz Zagreba, školovala se u “The Purcell school of music” i “The Royal Conservatoire of Scotland”.
Instrumentalistica koja vrhunski svira klavir, flautu, saksofon, a znanje koje je stekla na prestižnim sveučilištima, uspješno je primijenila na svoju samostalnu karijeru.

Iako je tek zakoračila u svoju samostalnu glazbenu karijeru, pjesmom ‘Naš svijet’, svoje glazbeno iskustvo stjecala je godinama kao članica grupe Zabranjenog pušenja i Crvene jabuke, s kojom i dalje surađuje.

 

 

Cijeli život je u glazbi, a još kao mala djevojčica skladala je te se konačno odlučila okušati i u samostalnim vodama, te tako intenzivno radi na završetku svog samostalnog albuma.

– Zaista sam sretna što sam napokon uspjela realizirati i svoj projekt. Skladati sam počela još odavno, ali se jednostavno nisam stigla tome sustavno posvetiti. Nedostatak koncerata u ovoj pandemiji mi je donio malo više vremena i zato sam prionula poslu i veselim se svom prvom albumu. Za umjetničko ime odabrala sam Lana.S jer je jako puno Lana na sceni, a ovo S mi ima veze sa saksofonom koji sviram uz klavir i flautu – objasnila je Lana S.

Voli razne stilove glazbe, u svima se odlično snalazi te će se upravo zato na albumu načini razni stilovi, poput pop, funky, pop-rock i pop/sevdah balada ali i najavila je i neke suradnje s vrhunskim glazbenicima. Jedno od tih suradnji bit će pravo iznenađenje, potpuno neočekivano od onog kako nam se Lana S. želi predstaviti, ali sigurni smo oduševit će struku i publiku.

Lana S. glazbenica s bogatim iskustvom može se pohvaliti prvom nagradom na “North London piano competition”, nastupom u “The Purcell Room” u Londonu u ulozi “Nancy” u mjuziklu “Oliver Twist”, nastupom u “The Albert Hall” u Londonu s London youth symphony orchestra. Od ostalih značajnih suradnji svakako treba izdvojiti onu s Glasgow Philharmonia (Flauta), London youth symphony orchestra (Flauta), Zabranjeno pušenje (Sax, klavijature, flauta, vokal), Ženska grupa “C.U.R.E.”, Crvena Jabuka (Flauta, Sax, bek vokal), Messengers (gospel sastav), Autorski bend “Shiver” u Glasgowu, Teška Industrija (Sax), Novi Fosili (Sax/spot), Antonija Šola (Klavijature, Flauta, Sax, bek vokal) i mnogi drugi.

U videospotu za pjesmu “Naš svijet” redatelja Gorana Arbanasa, Lana S. ja odsvirala flautu, klavir i saksofon, što je između ostalog čini jedinstvenom na našoj glazbenoj sceni.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com