Klapa Cambi snimila je spot za svoju novu pjesmu “Reful vitra”!

Dobitnici brojnih nagrada i priznanja, klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), uspjeli su uskladiti dalmatinsku glazbenu baštinu i suvremene glazbene smjerove pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme.

Tvorci su brojnih hitova poput “Krive karte” ili “Od zipke do Križa” koja ima više od milijun pregleda na YouTube-u. Sada su snimili spot za svoj novi singl “Reful vitra”, a za ovaj video uradak zaslužan je Matko Petrić koji je zaslužan i za spotove poput – Od zipke do križa, Do pobjede, Ako tako triba biti, Gradovi uz more.

 

 

„Kad bi morao odabrati jedan medij koji mi je najomiljeniji kod snimanja spotova to bi nesumnjivo bila voda. Nisam brojao ali sigurno ima preko 20 spotova u kojima na nekakav način dominira voda. Neki su u cijelosti snimani pod vodom. Kad god mogu usmjerim vodu na taj mlin. Tako sam napravio i ovaj put sa spotom klape Cambi „ Reful vitra“. Voda uvijek nadoda nekakvu drugu dimenziju priče . Pokreti su drugačiji, svjetlost je mekša itd. Ovaj spot nije sniman pod vodom ali je specijalnim efektima stvorena iluzija tekućine. Dvorište dvorca Vituri je postao bazen. Možda jednoga dana kad se digne nivo mora zaista i bude“ zadovoljno je komentirao redatelj spota Matko Petrić.

Nova pjesma nastala je u suradnji s Matkom Šimcem s kojim godinama surađuju na svojim najvećim hitovima poput Krive karte, Popucale rebatine, Lipoto moja, Ako tako triba bit, Gradovi uz more.

„U prirodi i ljubavi, reful vitra je sasvim normalna pojava.. Dok sam je skladao i pisao, ova pjesma prošla je kroz mene baš poput refula i eto na kraju stigla do Klape Cambi. No, ovo je samo nastavak moje dugogodišnje suradnje s klapom i svi se već dovoljno poznajemo. Dali smo se maksimalno u ovoj pjesmi, “iscidili” i srce i dušu. Svoj veliki doprinos aranžmanom dao je na prvom mjestu Eduard Botrić, te Olja Dešić vokalnim aranžmanom… Vjerujem da će i publika barem na tren osjetiti snagu ovog “Refula vitra” kojeg donese momci iz klape Cambi“, rekao je autor glazbe i teksta Matko Šimac.

Klapa Cambi je poznata po tome što je uvijek imala vrhunske tenore u svojoj klapi, a začetnici su i novog klapskog vala koji je započeo krajem devedesetih.

„Kakva je naša narav, temperament, kakav odnos s najbližim osobama? Koliko njima puštamo … prije nego „reful“ naiđe? Matko Šimac je na lip način opisao sve ono u nama … kad se i kajemo jer nismo znali priuštiti, kad bi sebe izgrizli jer nismo svoje rekli. Naravno u ovoj pjesmi u pitanju je ljubavlju i temperamentom isprepleten odnos. Baš onako kako živimo s našim bliskim osobama. Ono što kod Matka volim je prirodnost kojom to kaže. Jezik je to kojim i ja govorim“ opisao nam je Hrvoje Lozančić, član klape.

I na samom kraju kako dečki gledaju na ovu predivnu suradnju s autorom glazbe/teksta i redateljem spota: “Zašto Matko i Matko? Matko Petrić je zaneseni likovni umjetnik i uvijek da na svoj način doprinosi ilustraciji priče naših pjesmama. Osim toga baš on tako dobro razumije i ilustrira ono opipljivo u našim dalmatinskim ričima kakvu emociju nosi kiša … ili što znači kad naleti reful. Promjenu.“

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com