GUITAR FEVER by VLATKO STEFANOVSKI

Ovog petka 5.4. “groznica gitarske večeri” u režiji “doktora gitare” Vlatka Stefanovskog

Samo nekoliko dana dijeli nas od “velike gitarske groznice” koju ovog petka, 5.4. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije priprema “doktor gitare” – Vlatko Stefanovski!

Ljubimac publike, na nastupu u Zagrebu predstavit će brojne hitove sa svojega repertoara – ali u sasvim novom ruhu velikog simfonijskog orkestra. S nestrpljenjem očekuje tu “novu muzičku avanturu”, koja ga “vadi iz komforne zone i pomiče granice između klasike i pop kulture”.

Kaže da osjeća “veliku odgovornost”, ali prije svega “golemo uzbuđenje” zbog “novog glazbenog izazova”. No, uzbuđenje je obostrano, jer zagrebačka je publika uvijek s posebnom znatiželjom i zanimanjem dočekivala nastupe toga makedonskog gitarskog virtuoza.

Poznat po tome da je uvijek pomicao granice, surađivao je s glazbenim umjetnicima najrazličitijih glazbenih žanrova, a nerijetko i sa simfonijskim orkestrima – i to najvećima: Londonskim simfonijskim orkestrom, Filharmonijom Monte Carla, Leipziškim simfonijskim orkestrom, Makedonskom filharmonijom, Bugarskom filharmonijom…

Ovog petka 5.4. došao je red i na našu, Zagrebačku filharmoniju, a u vezi te najnovije glazbene suradnje Vlatko poručuje: “Vjerujem da će koncert sa Zagrebačkom filharmonijom biti jedinstven i za nas koji ćemo svirati i za publiku koja će slušati i gledati”.

I nema sumnje da će biti – baš tako! Jer, hitovi poput Bistra voda, Uči me majko, karaj me, Čukni vo drvo ili Jovano, Jovanke u novim aranžmanima sa Zagrebačkom filharmonijom pod vodstvom maestra Krešimira Batinića – e to je doista nešto off, što sigurno treba čuti!

“Živimo u novim i čudnim vremenima, i kultura, umjetnost i muzika ostaju rijetke oaze gdje možemo nahraniti svoj duh, emocije i fantaziju”, poručuje Vlatko.

A mi dodajemo: ovog petka 5.4. “nahranite dušu” – isključite probleme i uključite glazbu! Ne propustite “Dr. Stefanovskog” u “groznici gitarske večeri”.

Dobro došli u svijet Off ciklusa!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com