3- DUNAVART FESTIVAL – Teče i spaja

DunavArt Festival s likovnim, gourmet-vinskim, glazbenim i drugim kulturnim sadržajima nastavlja se pozicionirati kao perjanica snažne promocije tradicije – kulture i destinacijskog turizma u Slavoniji. Iskoristit zemljopisni položaj, bogatstvo ponude i tradiciju te privući nove goste, domaće i inozemne, te samu destinaciju podići na razinu stalne posjećenosti zadaća je ovog festivala.

Međunarodni DunavArt Festival predstavlja Hrvatsko Podunavlje u novom svjetlu, kao destinaciju koja s vremenom postaje alternativno, okupljajuće, centralno mjesto cijelog Podunavlja. Kroz kulturu, zabavu, gastroenološku ponudu i gostoljubivost ljudi, želja nam je da Hrvatsko Podunavlje postane nova destinacija na međunarodnoj turističkoj karti.

 

 

Svi posjetitelji koji se od 28. lipnja do 6. srpnja upute u ove krajeve na DunavArt Festival moći će uživati u vrhunskoj glazbi, vinskom i gourmet bogatstvu ovoga kraja, a svi programi su besplatni.

I ove godine u sklopu DunavArt Festivala održat će se Međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja u Iloku. Dodjela nagrada i priznanja te smotra vina i degustacija održat će se 6. srpnja 2019. godine u sklopu cjelovitog programa manifestacije Festivala u Iloku.

 

 

Program započinje 28. lipnja u Vukovaru uz otvaranje izložbe Nevenke Arbanas, a slijede nam kroz ljeto i izložbe Đanina Božića i Photo Graz Selection III. U večernjim satima ispred dvorca Eltz nas očekuje veliki koncert grupe Vatra.

Drugi dan, 29. lipnja, u Vukovaru još jedno značajno događanje, Međunarodni dan Dunava koji se održava na šetnici uz Dunav ispod dvorca Elz, a očekuje nas bogat kulturno-umjetnički program, fišijada i u večernjim satima koncert Zvonka Bogdana.

DunavArt Festival drugoga dana u jutarnjim satima dolazi u Kopački rit gdje nas očekuje Klasika u ritu uz prekrasne zvuke klavirskog koncerta Konstantina Krasnickog. Kroz cijeli dan Park prirode Kopački rit organizira vožnju brodom po promotivnoj cijeni od 40 kuna.

Predveče 29. lipnja stižemo u Erdut gdje nas očekuje izložba i degustacija vina, izložba skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, In Da Sofa, koncert poznatog hrvatskog etno glazbenika Miroslava Evačića, a ovo veče završava uz pjesmu prekrasnih dama, dolaze nam The Frajle!

Drugog vikenda festivala selimo u najistočniji grad Hrvatske. 5. i 6. srpnja Ilok, atrij dvorca Odeschalci, bit će nezaobilazna destinacija svih ljubitelja dobrog vina i glazbe. Posjetitelji će moći uživati u čaroliji ovog kraja i bogatom programu, pa će oba dana moći kušati srijemske specijalitete uz degustacije podunavskih vina, pogledati izložbu skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i dunavsku premijeru kratkometražnog filma Duša Drave.

 

 

Dva dana zabavljat će nas i jednistveni glazbenici iz Austrije pod nazivom Square Waltz a u petak slušamo i Dunavske priče prof.dr.sc. Helene Sablić-Tomić, dekanice Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka. Nakon toga slijedi koncert Brune Krajcara i after party u Starim podrumime uz zvuke tamburica.

U subotu, 6. srpnja nemojte propustiti aukciju oslikanih Startas tenisica na temu Dunava koju vodi Mirko Fodor, a sve prikupljena sredstva bit će donirana Dječjem vrtiću Crvenkapica iz Iloka. Nakon toga slijedi još jedna glazbena poslastica, koncert grupe Silente i na kraju ovog prekrasnog druženja ponovo selimo u Stare podrume na dobro vino uz tamburaški sastav Sremci.

Često opjevan i mnogo proputovan Dunav inspirira od izvora, sve do ušća i uz njega žive deseci milijuna ljudi. Niti jedna druga rijeka na svom putu do ušća ne teče kroz toliko zemalja kao Dunav. Na 2 888 kilometara, od izvora do utjecanja u Crno More, rijeka teče sa zapada na istok, prolazeći kroz deset država i poput žile kucavice Europe povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu. Tako se i DunavArt Festival promovira kroz jedinstvenu poruku DunavArt – Teče i spaja.

 

 

Foto: Kreativna agencija Adverta & Efekt Media

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com